avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Punctele avertisment si amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Punctele avertisment si amenda

Punctele primite printrun p-v (pentru depasirea vitezei regulamentare...aparat radar)cat timp raman? La cat timp dispar din evidentele Politiei...sau...nu stiu cum sa intreb!!!!
Aceste puncte raman asa, la nesfarsit?
Multumesc!:coffee:
Cel mai recent răspuns: luciaene , utilizator 08:41, 12 Octombrie 2009
6 luni, cu conditia ca soferul sa nu savarseasca alte contraventii
art. 103 alin. (4) din OUG 195/2002
Multumesc f. mult!

Dar este corect ca politistul sa aplice si avertismentul (6 puncte)si amenda (4 pct.) prin acelasi p-v?
Art. 103. -
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
(2) În cazul în care conducătorul de autovehicul sau tramvai săvârşeşte, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2) hotărârea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se comunică titularului de către serviciul poliţiei rutiere, care are în evidenţă contravenientul, în termen de 10 zile de la data constatării ultimei contravenţii.
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.
(5) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce anulează toate punctele de penalizare acumulate până în acel moment.
(6) În cazurile prevăzute la alin. (1), contravenientul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază sau, după caz, are reşedinţa, în termen de 5 zile de la primirea înştiinţării scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(7) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (6), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la alin. (1) lit. a) şi b).
Ok, dar tot nu am inteles daca este corect ca prin acelasi p-v sa primiesc si un avertisment (6 puncte) dar si amenda(4 puncte)...doar pt. 75 km/ora...si nici macar nu eram in vreo localitate!!!

Alte discuții în legătură

Inlocuirea sanctiunii contraventionale cu avertismentul Mircea Sorin Ganea Mircea Sorin Ganea Intai si intai va urez tuturor \"Hristos a Inviat!\" La chestiune. Primesc o sanctiune contraventionala privind stationarea in raza de actiune a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere ancutza2010 ancutza2010 am circulat pe autostrada cu viteza de 201 km/ora m-a prins cu radarul, mi-a suspendat permisul pe 90 zile, mi-a dat amenda si mi-a dat si puncte, ma intreb ... (vezi toată discuția)
Daca cineva incalca legea si merge cu masina la rosu. exista ... Alexa_654 Alexa_654 Daca cineva incalca legea si merge cu masina la rosu. Exista o lege unde un politist poate sa faca doar o avertizare? Sau trebuie aplicat legea? Multumesc (vezi toată discuția)