Intai si intai va urez tuturor "Hristos a Inviat!"
La chestiune.
Primesc o sanctiune contraventionala privind stationarea in raza de actiune a indicatorului, se intocmeste P.V. si se stabileste sanctionarea cu doua puncte penalizare permis si zece puncte amenda.
Nemultumit deschid actiune in instanta se admite si se dispune de catre aceasta inlocuirea sanctiunii contraventionale cu avertisment si exonerare de orice alta raspundere materiala.
Legalizez si depun la secretariatul politiei circulatie si raman totusi cu cele doua puncte penalizare permis pentru ca in dispozitivul sentintei nu se prevede explicit si anularea acestei pedepse, adica imi raman punctele de penalizare permis.
Nu am gasit nicaieri (sau nu am stiut unde sa caut) mentiuni referitoare la situatie.
Poate cineva sa imi explice sau sa indice temeiul legal prin care punctele penalizare permis raman valabile si se regasesc oin continuare in cazierul auto - se vor sterge dupa trecerea perioadei de timp aferente -.
va trebui sa faceti o cerere catre instanta prin care sa cereti rectificarea sentintei in sensul sa se dispuna ca si punctele de penalizare sa fie anulate in baza acestei hotarari judecatoresti. veti primi apoi aceeasi sentinta cu rectificarea solicitata.
2) Avertismentul consta în atentionarea verbala sau scrisa a contravenientului, însotita de recomandarea de a respecta dispozitiile legale.
(3) Avertismentul se aplica în cazul în care prin încalcarea normei rutiere nu se pune în pericol siguranta circulatiei.
(4) Sanctiunile contraventionale prevazute la alin.(1) se stabilesc si se aplica contravenientilor, persoane fizice ori juridice.
Art.96. - (1) Sanctiunile contraventionale complementare au ca scop înlaturarea unei stari de pericol si preîntâmpinarea savârsirii altor fapte interzise de lege si se aplica prin acelasi proces-verbal prin care se aplica si sanctiunea principala a amenzii sau avertismentului.
(2) Sanctiunile contraventionale complementare sunt urmatoarele:
a) aplicarea punctelor de penalizare;
b) suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, pe timp limitat;
c) confiscarea bunurilor destinate savârsirii contraventiilor prevazute în prezenta ordonanta de urgenta ori folosite în acest scop;
d) imobilizarea vehiculului;
e) radierea din oficiu a înmatricularii sau înregistrarii vehiculului, în cazurile prevazute la art. 17 alin. (4);
f) ridicarea vehiculelor stationate neregulamentar.
(3) Pentru încalcarea unor norme la regimul circulatiei, pe lânga sanctiunea principala sau, dupa caz, a uneia dintre sanctiunile contraventionale complementare prevazute la alin.(2) lit.c), d) si f), în cazurile prevazute la art.108 alin.(1) se aplica si un numar de 2, 3, 4 sau 6 puncte de penalizare.
Multumesc pentru amabilitatea de a raspunde.
Aceasta posibilitate o stiam, mai ales ca in actiunea in contestatie a PV inaintata instantei de judecata nu am facut mentiunea de a se face referire si la punctele penalizare permis, ceea ce a permis din partea instantei la o implicita recunoastere a faptei si pe cale de consecinta mentinerea suplimentarei, fara specificatii exprese.
Credeam ca exista in practica judiciara o speta asemanatoare pentru a putea fi folosita direct la organul constatator, pentru ca, in practica, se foloseste frecvent de catre agentul constatator acordarea de puncte penalizare permis ca si complementara la sactiunea principala de avertisment.
Cred ca am fost destul de explicit si inca o data multumesc celor ce au avut amabilitatea de a raspunde.