avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... procesul verbal de contraventie se anuleaza daca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

procesul verbal de contraventie se anuleaza daca

In procesul verbal de contraventie nu specifica perioada pe care mi-a suspendat permisul de conducere .Crede-ti ca am vre-o sansa sa fie anulat in instanta?Multumesc pt. ajutor.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:55, 3 Iunie 2009
da, aveti sanse, dar trebuie contestat in termen.
Art. 96. Cod rutier:
(1) Sancţiunile contravenţionale complementare au ca scop inlăturarea unei stări de pericol şi preintampinarea săvarşirii altor fapte interzise de lege şi se aplică prin acelaşi proces-verbal prin care se aplică şi sancţiunea principală a amenaii sau avertismentului.
(2) Sancţiunile contravenţionale complementare sunt următoarele:
a) aplicarea punctelor de penalizare;
b) suspendarea exercitării dreptului de a conduce, pe timp limitat;
c) confiscarea bunurilor destinate săvarşirii contravenţiilor prevăzute in prezenta ordonanţă de urgenţă ori folosite in acest scop;
d) imobilizarea vehiculului;
e) radierea din oficiu a inmatriculării sau inregistrării vehiculului, in cazurile prevăzute la art. 17 alin. (2) şi (4);
f) ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.
(3) Pentru incălcarea unor norme la regimul circulaţiei, pe langă sancţiunea principală sau, după caz, una dintre sancţiunile contravenţionale complementare prevăzute la alin. (2) lit. c), d) şi f), in cazurile prevăzute la art. 108 alin. (1) se aplică şi un număr de 2, 3, 4 sau 6 puncte de penalizare.
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti ori de inlocuitorul acestuia, pe raza căreia a fost săvarşită una dintre faptele prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3), sau de către şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane ori de adjunctul acestuia pentru faptele constatate de poliţiştii rutieri din subordine. In cazul cumulului de 15 puncte de penalizare, suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia işi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa titularul permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! iin decembrie 2021 am avut un accident cu victima ... tudorascu f tudorascu f Buna seara! IIn decembrie 2021 am avut un accident cu victima pe trecerea de pietoni,s-a facut dosar penal. Pe data de 28.02.2022 am primit ordonata cu NUP si ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog .. am circulat cu o masina radiata lamest lamest noaptea trecuta m-a oprit un echipaj al politie rutiere pe colentina , eu conducand o masina cu numere de germania. dupa ce le-am aratat actele ( asigurare , ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea sanctiunii contraventionale cu avertismentul Mircea Sorin Ganea Mircea Sorin Ganea Intai si intai va urez tuturor \"Hristos a Inviat!\" La chestiune. Primesc o sanctiune contraventionala privind stationarea in raza de actiune a ... (vezi toată discuția)