Buna seara
In urma deconectarii de la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica , fara avizul operatorului, Serviciul de Control Urban m-a anuntat sa ma prezint pentru plata amenzii contraventionale pentru nerespectarea reglementarilor in vigoare. Lucrarile de deconectare au fost facute la data de 12 august 2o14 - pe care pot sa dovedesc cu proces verbal de receptie tehnica. Instiintarea referitoare la amenda am primit-o vinerea-13 februarie 2o15, in cutia postala, fara stampila postei. Intrebarea mea este, daca pot invoca prescriptia , avand in vedere ca OUG 195 din 2oo2 in art. 13 alin. 1 prevede ca aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. In cazul meu s-au implinit cele 6 luni.
și? mergeți și contestați-o în instanță. ce o să dovediți? că v-ați deconectat ilegal. în afară de amendă, o să mai plătiți și cheltuielile de judecată...
Si avertisment si amenda?
gnr
azi am luat un radar aveam 69km in localitate si sunt confuz mi-a spus ca imi da 2 puncte de penalizare s avertisment pe procesul verbal scrie avertisment dar ... (vezi toată discuția)