avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... set modificat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

set modificat

Bună seara!
Sunt ad-tor de scara şi am de impărţit factura de căldură pe ap.
Până acum, s-a plătit în mod egal pentru că suprafaţa utilă a ap. este cam acceaşi.
Am solicitat RADET-ul pentru inventarierea caloriferelor, pentru că de la ultima inventariere s-au montat alte calorifere faţă de cele iniţiale, unii montându-şi şi în balcon .
S-a stabilit noua suprafaţă, s-a calculat coeficientul de corecţie şi s-a aflat noua suprafaţă utilă la care se raportează factura de încălzire.
Dar, unul din proprietari nu este de acord cu această recalculare, susţinând că el , deşi are o suprafaţă radiantă mai mare , nu consumă mai multă apă caldă datorită faptului că are calorifere din oţel care sunt mult mai performante decât cele iniţiale din fontă.
Cum ar trebui să procedez în acest caz?
Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 22:55, 15 Februarie 2015
Dumneavoastra ca administrator nu trebuie sa va certati cu proprietarii, presedintele si cei din comitet trebuie sa rezolve aceasta problema.
Daca RADET v-a comunicat noua suprafata, daca au facut ei aceste calcule, nu va ramane de facut decat sa afisati aceste calcule la avizier, iar impartirea facturii o faceti conform acestei situatii data de furnizor.
Niciodata cei care au facut modificari in apartament, atat prim desfiintarea debaralelor a peretilor dintre camere si balcoane, sau au montat calorifere mai mari sau suplimentare, nu o sa fie deacord sa plateasca cheltuielile pe noua cota-parte indiviza.
Daca nu vor sa plateasca, presedintele ii poate da in judecata sa aduca instalatia si peretii (daca este cazul) la forma initiala.
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
ContSters241232, utilizator
Acum mai multi ani am avut o situatie de genul acesta.
Omul isi adusese din Germania un calorifer enorm.
Vecinii au tabarat pe el spunandu-i ca suprafata radianta este mai mare.
La care neamtul, ca era sas, a zis asa: da, am calorifer mai mare dar uitati-va, am robinet termostatat si care e fixat la 19 grade celsius pentru ca omul nu suporta o temperatura mai mare.
Dumneavostra cate grade aveti in casa?
Si vecinii i-a dat dreptate: nimeni nu avea robinete termostatate si caloriferele duduiau la maxim. In apartamentele lor erau 23 grade celsius.
Si, fireste, unii stateau cu geamul deschis ...
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Daca propietarul nu renunta la contestatie aratatii ca Asociatia a procedat cf. ordinul 233 al ANRSC (cred ca e vorba de art. 16-18).
Daca vrea sa conteste expertiza RADET, treaba lui, dar nu are nici o sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere calorifere apartament hellboy87 hellboy87 Buna ziua, mi-am schimbat caloriferele, erau de fonta cele vechi, suprafață calculata era de 4,5m ptr un apartament de 54 mp. Acum am pus în dormitor și ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suprafata radianta? mirelademian mirelademian Va rog sa ma ajutati. Vreau sa stiu cum se calculeaza suprafata radianta. Asociatia imi spune ca depasesc suprafata radianta permisa apartamentului meu cu 39%. ... (vezi toată discuția)
Calcul repartizare factura caldura dupa schimbare de calorifere ursulina ursulina Bună ziua! In urma inventarierii caloriferelor din bloc, s-a constatat o mărire a SET-ului prin montarea unor calorifere mai mari sau a suplimentării ... (vezi toată discuția)