avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interogatorii - anulare contract Legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interogatorii - anulare contract Legea 112

Va solicit un raspuns la urmatoarea speta:

Intr-un proces de constatare a nulitatii absolute a unui contract de vanzare-cumparare pe legea 112/1995, in calitate de parat, sunt chemat la interogatoriu.

La termenul anterior, reclamantul a depus interogatorii pentru Municipiul Bucuresti si fostul ICRAL.

Intrebari:

a. Trebuie / pot sa depun interogatorii si eu pentru Municipiul Bucuresti si fostul ICRAL?

b. In cazul in care Municipiul Bucuresti si fostul ICRAL nu au trimis raspunsurile la interogatoriile reclamantului, la urmatorul termen pot cere amanare din lipsa raspunsurilor celor doua unitati?

Cu multumiri anticipate
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
adrianadamian2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: Amza Monica , Avocat 23:34, 15 Iunie 2009
1. Interogatoriul trebuia sa fie cerut ca mijloc de proba numai la termenul la care s-au discutat probele.
2. Nu poate cere amanre, daca nu a raspuns la interogatoriu in termenul aratat de instata de judecata, raspunsurile sunt considerate a fi afirmative.
daca nu ati cerut proba cu interogatoriul, nu puteti depune interogatoriul.
daca nu raspund la interogatoriu, celelalte parti risca plicarea art. 225 cod procedura civila, in sensul unei recunoasteri.
Multumesc pentru lamuriri.

Rog cateva clarificari suplimentare:

1. Interogatoriul a fost mentionat inca din intampinarea noastra. La termenul trecut insa, reclamantul a depus lista cu intrebari pentru PMB si fostul ICRAL, iar instanta a decis si interogatoriu pentru mine la termenul viitor.

Nu aveam pregatite intrebarile pentru Municipiul Bucuresti si fostul ICRAL.

Intrebare: Dupa interogatoriu, vor mai putea fi depuse probe, ce nu s-au depus inca?

2. Nu se poate reveni de catre instanta la PMB si fostul ICRAL pentru raspunsuri la interogatorii, sub sanctiune asupra persoanei ce are in obligatie raspunsul?

Cu multumiri.
1.Din cate inteleg sunteti in faza probatoriului asa ca puteti depune acele probe la termenul urmator, atat timp cat le-ati solicitat prin intampinare.
2.Instanta poate reveni cu o adresa dar poate face si aplicarea art.225 C.p.civ. in sensul recunoasterii tuturor situatilor prezentate in intrebarile puse in interogatoriu. Binenteles, ca invocarea art. 225 o poate face reclamantul si instanta poate sa ia act de indeplinirea conditiilor art.225 si sa considere ca paratii au raspuns la interogatoriu prin recunoastere.
Si o ultima intrebare: in cazul in care instanta accepta o reiterare a adresei catre Municipiul Bucuresti si fostul ICRAL, se poate cere de catre mine amanarea interogatoriului meu pe motiv de necesitatea simultaneitatii tuturor raspunsurilor?

Dar interogatoriul meu catre Municipiul Bucuresti si fostul ICRAL mai poate fi depus la termenul urmator, daca cei doi parati nu au raspuns inca la interogatoriul reclamantului?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Probele propuse de reclamant pot fi folosite si de parat? CristescuD CristescuD Reclamantul a propus o anumita proba, iar mie ca si parat imi foloseste in dovedirea unei stari de lucruri acea proba. Pot sa o atasez si eu la doar in ... (vezi toată discuția)
Interogarea reclamantului flori9 flori9 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se procedeaza: lista cu intrebarile pt interogatoriul reclamantei trebuie depusa la dosar inainte de termenul de judecata sau ... (vezi toată discuția)
Raspuns interogatoriu otto2007 otto2007 Daca paratul nu a raspuns nici la al 3 lea termen la interogatoriu desi i s-a pus in vedere si in incheierea de sedinta ce se intampla? (vezi toată discuția)