avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecata fara citare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecata fara citare

Buna ziua. Am fost chemat in judecata de catre asociatia de proprietari printr-o actiune introdusa in noiembrie 2014. Stiu despre proces de pe portal just si am asteptat adresa de la instanta pentru a depune intampinare,dar aceasta nu a venit. Astazi verificand site-ul portal just am constatat ca astazi 16.02.2015 aveam termen de judecata. Mentionez ca saptamana trecuta nu aparea nimic si nici citatie nu am primit. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 20:13, 16 Februarie 2015
Conform art.153 NCPC,instanta poate hotari asupra unei cereri numai daca,partile au fost citate,in cazul in care partile nu au fost legal citate,instanta va amana judecarea si va dispune citarea ,sub sanctiunea anularii.Ca atare,urmariti solutia pe portal.just,este exclus sa se judece fara citarea dvs.,deoarece la dosar trebuiesc depuse procesele verbale de indeplinire a procedurii de citare,in caz contrar, daca s-ar judeca fara citarea dvs.hotararea ar fi lovita de nulitate.
Nici posibilitatea de a formula intampinare nu mi s-a dat. Problema este ca aceste acte se pun in cutia postala care la mine este fara incuietoare si nu pot dovedi ca nu am primit nimic.
Sunteti sigura ca e termen de judecata si nu un termen administrativ ?
Nu stiu . pe site scrie data de astazi , completul si ora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de judecata davidc davidc Buna ziua, Vreau sa ma lamuresc intr-o chestiune legata de termenul de judecata. Pe portalul instantelor apare la rubrica sedinte, data de 09.04.2014 in ... (vezi toată discuția)
Termen depunere intampinare dupa citarea prin posta Ionut.Alexandru Ionut.Alexandru Salutare. In cat timp de la primirea procesului verbal și a plicului cu citația se poate depune întâmpinarea? Procesul pare ca e la al doilea termen de ... (vezi toată discuția)
Termen in continuare ancut75 ancut75 Buna ziua, Ma poate lamuri si pe mine cineva despre termenul in continuare? ce inseamna, cand se aplica si de ce? dar amanarea pentru lipsa de procedura? ... (vezi toată discuția)