(1) Instanţa poate hotărî asupra unei cereri numai dacă părţile au fost citate ori s-au prezentat, personal sau prin reprezentant, în afară de cazurile în care prin lege se dispune altfel.
(2) Instanţa va amâna judecarea şi va dispune să se facă citarea ori de câte ori constată că partea care lipseşte nu a fost citată cu respectarea cerinţelor prevăzute de lege, sub sancţiunea nulităţii.
La stabilirea unui termen in continuare, legea nu impune conditii privind intervalul de timp la care acesta se poate stabili sau situatii concrete in care aceasta institutie este aplicabila.
Lipsa de procedura inseamna ca procedura de citare fata de una dintre partile din dosar nu a fost indeplinita in mod corect, fie din culpa instantei, fie din vina unei altei parti.
Lipsa procedura ?
Antik
Buna ziua
Am depus o cerere de repunere pe rol si s-a fixat termen .
Problema e ca mai sunt 2 saptamani pana la termen si inca nu am primit ... (vezi toată discuția)
Judecata fara citare
lazu
Buna ziua. Am fost chemat in judecata de catre asociatia de proprietari printr-o actiune introdusa in noiembrie 2014. Stiu despre proces de pe portal just si ... (vezi toată discuția)