avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen in continuare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen in continuare

Buna ziua,
Ma poate lamuri si pe mine cineva despre termenul in continuare? ce inseamna, cand se aplica si de ce?

dar amanarea pentru lipsa de procedura? - trebuie sa merg sa verific dosarul oare?

Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 10:51, 22 Octombrie 2014
Art. 153 NCPC

Obligaţia de a cita părţile

(1) Instanţa poate hotărî asupra unei cereri numai dacă părţile au fost citate ori s-au prezentat, personal sau prin reprezentant, în afară de cazurile în care prin lege se dispune altfel.

(2) Instanţa va amâna judecarea şi va dispune să se facă citarea ori de câte ori constată că partea care lipseşte nu a fost citată cu respectarea cerinţelor prevăzute de lege, sub sancţiunea nulităţii.


La stabilirea unui termen in continuare, legea nu impune conditii privind intervalul de timp la care acesta se poate stabili sau situatii concrete in care aceasta institutie este aplicabila.

Lipsa de procedura inseamna ca procedura de citare fata de una dintre partile din dosar nu a fost indeplinita in mod corect, fie din culpa instantei, fie din vina unei altei parti.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa procedura ? Antik Antik Buna ziua Am depus o cerere de repunere pe rol si s-a fixat termen . Problema e ca mai sunt 2 saptamani pana la termen si inca nu am primit ... (vezi toată discuția)
Judecata fara citare lazu lazu Buna ziua. Am fost chemat in judecata de catre asociatia de proprietari printr-o actiune introdusa in noiembrie 2014. Stiu despre proces de pe portal just si ... (vezi toată discuția)
Proces amanat din cauza viciului de procedura anna_iuly anna_iuly buna ziua, azi, tatal meu s-a prezentat la judecatorie,dupa ce procesul a fost amanat de 4 ori intrucat acum cateva luni a depus o contestatie a procesului ... (vezi toată discuția)