Buna ziua.Problema mea e urmatoarea:
M-am mutat la tara impreuna cu sotia,in casa bunicilor ei unde locuieste si tatal ei.Am vrea sa ne apucam de construit o anexa la casa dar ne-am lovit de o gramada de probleme.
Casa respectiva,nu este intabulata pe nicunul dintre cei mentionati.Exista un titlu de proprietate pe teren,dar este pe numele bunicului sotiei mele,care a murit.Exista un certificat de succesiune prin care acesta se imparte intre bunica sotiei,tatal ei,si matusa(sora tatalui).
Intrebarea mea este:Exista vreo posibilitate ca sa trecem toate acestea pe numele meu si al sotiei?Evident partile mostenitoare fiind de acord.Si daca da ce trebuie sa fac,si cum.Multumesc anticipat!
Puteti incheia un antecontract de vanzare cumparare prin care partile mostenitoare isi vor vinde cota indiviza dupa care va puteti adresa instantei de judecata pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic.
Cel mai bun sfat pe care il puteti primi este sa va duceti cu toate actele la un birou notarial.
Daca imobilul nu are carte funciara atunci probabil ca va fi nevoie de documentatie cadastrala. Dar raspunsul cel mai bun vi-l poate da un notar dupa ce studiaza actele dvs.
Problema se poate rezolva prin vanzare cumparare sau donatie....un notar va poate ajuta sau puteti incheia un antecontract de vanzare cumparare si apoi solicitati in instanta validarea vanzarii prin pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.