avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Proces Verbal fraudulos ENEL
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Proces Verbal fraudulos ENEL

Buna ziua,

doresc sa aflu opinia dumneavoastra privind un Proces Verbal abuziv din partea ENEL, prin care mi s-au calculat si mi se cer sume de bani in speta unui consum care apare ca si neinregistrat.
Contextul este ca am achizitionat un apartament in bloc nou si pana la 31 mai 2014 curentul s-a platit la pausal, dupa care am observat ulterior ca facturile Enel pentru asociatia de proprietari au devenit semnificativ mai mici - concomitent cu predarea contractului Enel de catre dezvoltator catre Asociatia de proprietari.
Astfel, am inceput sa ma interesez de situatie impreuna cu niste vecini si pana la urma am obtinut actele necesare si am incheiat contracte cu Enel, al meu fiind finalizat prin montarea contorului abia in Noiembrie dupa multe telefoane la Enel.
Intre timp am achitat normal sumele lunar si acum ma trezesc cu o notificare, cu Proces Verbal atasat (evident pentru care nu am fost contactat fiind la domiciliu in data respective de altfel), de plata a 450 lei "contravaloarea energiei electrice consumate" + alti 371 lei "taxe si servicii" ( adica 200 lei "Comisie" si 171 lei "Verificare").
Astfel, mi-a fost calculat un consum de 837 kwh pentru perioada Iunie- Octombrie (5 luni) in conditiile in care din noiembrie pana acum eu am un consum de 350 kwh, ceea ce inseamna 100 kwh pe luna in medie.
Mentionez ca, desi nu a fost intentia mea sa montez contorul cu intarziere, fiindca am asteptat initial din ianuarie pana in mai sa imi monteze dezvoltatorul asa cum promisese tuturor locatarilor, si am avut si intarzieri majore cauzate de lipsa de reactie a celor de la Enel - mi se pare corect sa platesc o anume suma din urma, insa calculata corespunzator.

Doresc sa aflu cum ar trebui sa procedez pentru a contesta acest Proces Verbal - atat costurile umflate cu consumul anterior, cat si celelelta taxe pe care mi le cer cei de la Enel.

Va multumesc mult pentru timpul alocat si sfatul dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Plata enel - consum 4800 kwh cosmin.suciu cosmin.suciu Buna ziua, Am avut apartamentul inchiriat timp de 2 ani, timp in care chiriasii au declarat si au platit cate 3 kWh pe luna, dar au consumat in jur de 200 kWh ... (vezi toată discuția)
Consum exagerat de mare la electricitate giuica_cosmina giuica_cosmina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Contoare inversate intre apartamente de anul trecut din Iunie 2019, s-a rezolvat problema abia acum (dupa nenumarate ... (vezi toată discuția)
Recalculare consum enel Universul_tau Universul_tau Buna seara, Am si eu o problema cu cei de la Enel si din pacate nu stiu ce solutie juridica am. Speta este urmatoarea: Am incheiat ... (vezi toată discuția)