avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru si intabulare pentru donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru si intabulare pentru donatie

Buna ziua,
Pentru o donatie catre copilul meu mai este necesar cadastru, intabulare, preemptiune?
Multumesc, o zi placuta.
Cel mai recent răspuns: FANICA AURICA , Expert judiciar 23:01, 20 Februarie 2015
Pentru rezolvarea problemei dv. aveti de rezolvat:

1-intabulare (cadstru) - inscrierea dreptului de proprietate pe numele dv. Aceasta se rezolva printr-o documentatie cadastrala avizata de OCPI.

2 - donatia - la notar, cu un extras de carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de schimb imobil-auto draghicidumitruadrian draghicidumitruadrian Buna ziua, Am o intrebare: Am vazut ca exista contractul de schimb. Doresc sa evit momentan costurile inutile cu cadastru etc (contract de vanzare-cump) si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)
Donatie casa marcovicicatalina marcovicicatalina mama mea vrea sa imi faca mie fiica,unica mostenitoare, donatie casa avand certificatul de mostenitor.ce acte ii trebuiesc? (vezi toată discuția)