avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adresa CIM vs adresa fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adresa CIM vs adresa fisa de post

Buna seara,

Am rugamintea, daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un sfat sau o parere, in legatura cu o problema referitoare la un CIM si o fisa de post. Problema este urmatoarea:
1. in CIM la locul de munca este specificata adresa sediului social al firmei la data intocmirii Contractului (2011) din str. x, iar in fisa postului din 2014 la aceiasi rublica este o alta adresa din str. y. De fapt aceasta fiind adesa unde isi desfasoara activitate proriu-zis angajatul ( este o sectie si nu punct de lucru, deoarece are mai putin de 5 angajati).
Exista o decizie data in 2014 de angajator in care este specificat ca angajatul isi va desfasura activitatea la adresa din str. y.
Problema este ca acum ni-se cere Actul Ad la CIM din care sa reiasa ca angajatul isi desfasoara activitatea in str. y.
Avand in vedere ca exista aceasta decizie, mai era necesar si un Act de Aditional la CIM?
Tin sa precizez ca pana acum sau dat acelesi acte si anume CIM si fisa de post, dar nimeni nu ne-a cerut un niciun Act Ad in care sa se specifice locul de munca ( altul decat cel trecut decat cel trecut in CIM)
Rugamintea mea este sa ma ajutati, spunandu-mi daca este neaparat necesar, cum este legal si de ce.
O seara placuta, multumresc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LunguAugustinaIlena , utilizator 11:44, 17 Februarie 2015
1. art.17 C.mun.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
......
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Asadar, pentru modificarea locului de munca trebuia incheiat un act aditional la c.i.m.

Intr-adevar, locul de munca poate fi modificat temporar, fără consimţământul salariatului, în cazul : unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului ori in cazul detasariii si al delegarii.
In acest caz, se emit decizii de catre angajator.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare sau nu? ela76 ela76 In cazul in care unei receptionere ii este schimbat locul de munca de la un hotel X la un alt hotel Y, unitatile hoteliere apartinand aceleiasi Sucursale si ... (vezi toată discuția)
Atributii suplimentare functiei de baza orianadiana orianadiana Unei persoane angajate pe o anumita functie i se pot da spre indeplinire si atributiile altui post? In ce conditii si care este baza legala pentru acest lucru? ... (vezi toată discuția)
Modificare cim fara acordul angajatului Carmen00 Carmen00 In ce conditii poate fi modificata fisa de post si/sau norma zilnica de 8 ore? In momentul angajarii,am citit CIM si Fisa Postului ,acte cu care am fost de ... (vezi toată discuția)