In ce conditii poate fi modificata fisa de post si/sau norma zilnica de 8 ore?
In momentul angajarii,am citit CIM si Fisa Postului ,acte cu care am fost de acord si pe care le-am semnat.
Dintre cele doua acte doar CIM s-a intors catre mine, cu nr de inregistrare la ITM.
Dupa aproximativ o luna superiorul direct a considerat ca este cazul sa modifice Fisa Postului si ca atare a rescris Fisa Postului,mentionand in plus si 2 sarcini de serviciu noi,dupa care a incercat sa ma oblige sa semnez noua fisa,iar in caz contrar riscand(amenintata fiind) sa imi micsoreze norma de lucru sau sa fiu demisa.
Nu am fost de acord sa semnez noua Fisa a Postului,in conditiile in care remuneratia ramanea neschimbata si am facut o adresa catre departamentul HR al firmei prin care am cerut un raspuns la aceasta problema.
Intrebarile ar fi:
1)este legal sa imi modifice Fisa Postului fara acordul meu.
2)imi poate micsora norma de lucru prin decizie unilaterala?
1 si 2 Da, este dreptul angajatorului de a stabili organizarea in firma si sarcinile de munca ale salariatului (fisa postului), tinand cont de necesitatile firmei si performantele ce trebuiesc realizate precum si de gradul de ocupare a salariatului in orele de program.
Nu este o modificare a CIM.
Art.41 (3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Fisa postului se poate modifica oricand din initiativa angajatorului.
Modificarea fisei postului poate interveni ca urmare a schimbarii conditiilor stabilite initial sau cerintelor postului pentru care a fost elaborata. Ca orice modificare, ea trebuie adusa la cunostinta salariatului, care o va semna.
Nu semnati o fisa a postului care prevede textul “orice alte atributii” sau expresii cu continut asemanator, care lasa loc la interpretari.
Timpul de munca nu poate fi modificat decat prin incheierea actului aditional semnat si de dv.
Cum poate fi interpretat faptul ca nu am primit nici la o luna distanta de la data inregistrarii CIM, o fisa a postului semnata,stampilata si inregistrata?
Modificare salariu
rrramor
Din cate stiu, orice modificare a CIM se realizeaza doar cu acordul salariatului si totusi....se poate modifica salariul anhajatului pe carea de munca fara ... (vezi toată discuția)