avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto , autoturism lovit de un biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto , autoturism lovit de un biciclist

Buna seara,
Am fost implicat intr-un accident.Conduceam pe un drum cu o singura banda.Am ajuns la un sens giratoriu unde eram incadrat regulamentar pe banda , am oprit pentru acordarea prioritatii , eram in limita marcajelor , nu intrasem in sens. In fata mea aveam un alt autoturism care a patruns rapid in sens neacordand prioritate unui biciclist. Biciclistul s-a panicat si a tras de cadru dreapta si a intrat in mine.Acesta si-a rupt un deget. Bicicleta avea doar aripa desprinsa, in rest era ok . Eu am farul stanga spart si bara fata avariata. In urma declaratiei date , biciclistul si-a asumat vina si a declarat ca nu are pretentii. Acum am inteles ca este deschis dosar pentru vatamare care se afla in cercetari. Cam cat dureaza aceste cercetari? Ce ar trebui sa se intample in continuare ? Eu ce posibilitati de recuperare a daunei as avea ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:22, 17 Februarie 2015
Dvs in termenul legal ati declarat evenimentul la politie ?
Aveti posibilitatea ca in situatia in care detineti document justificativ=expertiza tehnica sa formulati actiune impotriva biciclistului pentru recuperare prejudiciu
Durata cercetarilor...este hazardat a emite termen concret
Cercetarile si durata acestora sunt conditionate de bagajul de activitate al procurorului,de complexitatea si numarul persoanelor implicate ,de interesul procurorului si de multi factori independenti de vointa partilor implicate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident iesire sens giratoriu reynolds87 reynolds87 Intrasem in sensul giratoriu atunci cand acesta era liber. Circulam cu viteza mica pe banda 1 in acest timp alt autovehicul a intrat in sens din spatele meu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Incident rutier jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident rutier minor. eram in sensul giratoriu(sunt 3 benzi in acel sens giratoriu) de la Arcul de Trimuf, ... (vezi toată discuția)