avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prospectiuni geofizice fără acordul proprietarului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prospectiuni geofizice fără acordul proprietarului de teren

Bună ziua.
Întâmplător, după ce am efectuat măsurători pentru anumite terenuri pe care le dețin am observat că pe acestea sunt amplasate marcaje, senzori geofoni și au fost efectuate, mici forări dacă le spun bine, prin explozibili pe terenurile pe care le dețin fără a avea dat un acord scris/verbal.
Întâmplarea face iarăși, să găsesc un pliant la primăria la care sunt arondate aceste terenuri agricole extravilan, prin care o anumită companie de astffel de prospecțiuni geofizice, înștiințează la modul general că în perioada noiembrie 2014-mai 2015, anumite localități vor face obiectul acestor prospecțiuni geofizice și este explicat sumar procesul.
Întrebarea mea este: pot aceste persoane prospecta, pune senzori, „fora” pe terenul proprietate privată fără un acord? Aceste persoane din 11.2014 puteau face ce vor pe terenurile mele, dacă nu treceam pe acolo să văd, fără ca eu să știu absolut nimic. Nu pot invoca nimic în apărarea dreptului meu la proprietate? Aș fi dorit să fiu măcar înștiințată.
În pliant este menționat un număr de telefon pentru contact în cazl în care ești proprietarul unui teren ce face obiectul acestor prospecțiuni. Înainte de a suna aș vrea să fiu pregătită.
Deci, dacă mă puteți ajuta, chiar și cu trimiteri legislative, v-aș fi recunoscătoare.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AvocatulAnonim , utilizator 00:44, 17 Februarie 2015
In primul rand nu va ajuta cu nimic sa sunati si sa va certati. In alt doilea rand luati legatura cu un avocat in acest sens pentru a va ajuta sa faceti o plangere la politia din zona acelor terenuri si pastrati acel pliant ce il veti anexa plangerii dvs. unde veti povesti tot cap coada ce ati descoperit pe terenuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinerea detectorului de metale luciani_2006 luciani_2006 Cine are dreptul sa detina si sa utilizeze detectoare de metale? Am citit in presa despre nenumarate confiscari si amenzi acordate persoanelor fizice care au ... (vezi toată discuția)
Expertiza criminalistica vicky boy vicky boy Buna ziua. Am urgent nevoie de un sfat pertinent care sa ma ajute sa-mi rezolv problema. Intr-o buna zi conduceam un autoturism pe un drum national, aproape de ... (vezi toată discuția)
Reparatia spatele casei fara acordul vecinului mircolas mircolas Buna ziua, Am probleme cu vecinul care nu imi da voie sa repar spatele casei.Am 60 cm pana la gard si nu pot aseza schela in acest spatiu ( mentionez ca imi ... (vezi toată discuția)