avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere Autorizatie de constructie fara acord vecin!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere Autorizatie de constructie fara acord vecin!

Am toate documentele cerute in Cerificatul de Urbanism pentru depunerea dosarului la Primarie pentru obtinerea Autorizatie de Constructie, mai putin acordul unuia dintre vecini, (mentionez ca peretele pe hotar este construit din anii 70 si vreau sa consolidez si sa modernizez o parte din imobil).
Depun dosarul la Primarie sau merg direct in instanta pentru a obtine acordul vecinului????

Va multumesc anticipat!!!!1

Cel mai recent răspuns: iuliana2466 , utilizator 08:44, 20 Februarie 2015
sa inteleg ca vecinul nu este deacord sa va dea acordul?
este solicitat de catre Primarie acordul vecinului?
Da este cerut acordul celor 2 vecini in certificatul de urbanism!
Buna dimineata! Intrebarea mea este fara raspuns??????
Nu ma poate ajuta nimeni?
]Având în vedere că este vorba despre o situație veche(construcție din anul 1970), construcție pe calcan, primăria nu trebuia să vă solicite acordul celor 2 vecini. Dacă au cerut acest acord iar vecinul nu vrea să vi-l dea, solicitați să vă dea în scris refuzul . Acesta va fi socotit un abuz de drept. în instanță
Acordul vecinilor se cere , conform ANEXEI 1 a L.50/1991 doar pentru construcții noi adiacente, ori în cazul d-voastră construcția este din 1970.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare aprepe aprepe Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de ... (vezi toată discuția)
Certificat urbanism vecin - consolidare constructie Skuntz Skuntz Vecinul meu tocmai m-a informat ca a obtinut un certificat urbanism de la Primaria Sector 1 pentru consolidare si extindere a casei sale - o paianta P+Pod, cu ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)