avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat Urbanism vecin - consolidare constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat Urbanism vecin - consolidare constructie

Vecinul meu tocmai m-a informat ca a obtinut un certificat urbanism de la Primaria Sector 1 pentru consolidare si extindere a casei sale - o paianta P+Pod, cu o camera construita cu zeci de ani in urma, la care a adaugat, tot cu zeci de ani in urma, o camera din caramida. Casa actuala este in stare avansata de degradare (unul din pereti a cazut, e crapata etc). Fata de limita mea de proprietate cladirea este la ~50 cm, deci nu e calcan, nu respecta retragerile conform urbanism pentru L1e (3m) si nu respecta nici retragerea conform Codului Civil.

M-a informat ca urbanismul este P+E+M. Intrucat casa lui e cumva pe SV, pe tot terenul meu se va asterne umbra dupa aceasta "modernizare". Intrebari:

1. Pot obtine de la Primarie o copie a CU-ului emis, avand in vedere ca sunt direct afectat. [as aprecia si temeiul legal]
2. Care ar fi sansele sa-l pot impiedica sa construiasca aceasta consolidare cu o retragere atat de mica? Mentionez ca el ar avea posibilitati de construire si cu respectarea retragerii.
3. Avand in vedere ca e o casa din paianta, unii arhitecti spun ca nu ar putea fi consolidata - exista un cadru legal sa prevada acest lucru? Deci daca obtine autorizatia, cand incepe constructia, primul lucru va fi sa bage buldozerul in casa si practic sa-i foloseasca doar permietrul actual (deci in fond nu o va consolida).
4. Are nevoie de acordul meu pentru aceasta nerespectare a retragerilor conform Cod Civil?

Sper ca nu e complicat si ma poate ajuta cineva cu un raspuns prompt si clar.

Alte discuții în legătură

Distanta legala pentru construirea unei case dianacrisan dianacrisan Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Vrem sa ne construim o casa si curtea este stramta in latime, iar intre casa pe care vrem ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Legea constructiei case in calcan hy_tita hy_tita buna ziua, Am si eu o problema de doua luni am depus o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru constructie locuinta in sectorul 5. Ieri ... (vezi toată discuția)