avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Apartament proprietate neintabulat din 1991, de la ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Apartament proprietate neintabulat din 1991, de la dobandirea lui

Buna ziua,
Am aflat printr-o serie de circumstante ca apartamentul unei prietene, proprietate personala, dobandit in anul 1991, nu a fost intabulat/inscris in cartea funciara din moment ce nu exista in sistemul administratiei finantelor publice.
Va rog foarte mult sa imi spuneti cum se procedeaza in acest caz? Ar trebui sa ia legatura mai intai cu un notar; cat de mult va plati impozitul pe cladire, tinand cont ca nu a platit niciodata?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena1201 , utilizator 14:36, 17 Februarie 2015
Se va merge cu actul de proprietate la organul fiscal in raza caruia domiciliaza, depune declaratia (+ copii dupa documentele de proprietate), plateste impozitul pe cei 5 ani anteriori declararii + amenda. Ulterior, pentru inscrierea in CF o sa aiba nevoie de documentatie cadastrala, intocmita de expert cadastrist + act de prop. + cert. fiscal.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre intabulare leonida leonida poate un mostenitor care nu a intabulat casa pe numele sau sa vanda,si daca nu ce anume trebuie facut pentru a o intabula,se poate face si notarial? (vezi toată discuția)
Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor Isleman Isleman Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara. Apartamentul este mostenit de la mama mea ... (vezi toată discuția)
Extras cf si cadastrul imobilului pentru evaluare paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Am un spatiu comercial cumparat de la fosta cooperativa de consum si doresc sa il ipotechez. Ca act de propietate am o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)