avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediul de odihna pt.pensionari in activitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediul de odihna pt.pensionari in activitate

Un profesor pensionar din invatamantul preuniversitar poate beneficia de concediul de odihna si cum se calculeaza?
Deasemenea o educatoare care a lucrat in lunile septembrie, oct, nov, dec.2008,iar din ianuarie 2009 a intrat in concediul de maternitate, la cat concediu de odihna are dreptul si cum se calculeaza?
Tot despre concediul de odihna as vrea sa mai intreb despre o persoana care are cumul de functii, cum i se acorda concediul de odihna pentru fiecare functie si cum se calculeaza?



In HG 250/1992 se precizeaza faptul ca
" ART. 2
Salariaţii care sunt încadraţi în posturi cu fracţiuni de norma (4 sau 6 ore pe zi) au dreptul al concediu de odihna cu durata integrală stabilită potrivit art. 1, corespunzător vechimii în munca.
ART. 3
(1) Salariaţii care îndeplinesc prin cumul, pe lângă funcţia de baza, cu o normă întreaga, o altă funcţie, au dreptul la concediul de odihna plătit numai de la unitatea în care au funcţia de baza. Unitatea în care salariaţii cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plata pentru zilele de concediu de odihna primite de la cealaltă unitate.
(2) Salariaţii care sunt încadraţi cu jumătate de norma la două unităţi au dreptul la concediu de odihna la ambele unităţi, proporţional cu timpul lucrat.
(3) Salariaţii care cumulează, la unităţi diferite, fracţiuni de norma care depăşesc o normă întreaga, îşi aleg unităţile de la care beneficiază de concediu de odihna, în aşa fel încât drepturile cuvenite potrivit acestuia sa nu depăşească pe cele cuvenite salariaţilor încadraţi cu o normă întreaga."

Va rog sa-mi spuneti la care din articole si alineate se incadreaza cele trei exemple prezentate anterior (profesoara pensionara, educatoarea care intra in c.maternitate, salariata cu cumul de functii in alta unitate)
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
valih, utilizator
Cel mai recent răspuns: Olivia Nedelcea , Contabil 11:02, 16 Iunie 2009
conform cim incheiat, nr de zile de co fiind corespunzator nr. luni lucrate (regula de trei simpla)
Adica am dreptul la 21 zile CO si am lucrat 4 luni , 4*11/21=8 zile.
Pentru cumul de functii in unitati separate se plateste pentru fiecare unitate, pentru cumul in aceeasi unitate, conform ccm la nivel unitate/ramura se da un nr.zile suplimentar
Cred ca sunt doar 7 zile - 21/12*4
Cred ca trebuie sa fim atenti la mesajul initial ... a spus ca este profesor ;) ... Cadrele didactice beneficiază de un concediu de odihnă de cel puţin 62 de zile lucrătoare.
am dat exemplu cu 21 zile, tocmai pentru ca nu stiu cate zile co poate sa aiba, am spus: "conform cim incheiat"
referitor la 11 sau 12 luni cred ca este interpretabil
Daca am concediu de odihna anual 21 zile, pe care trebuie sa il efectuez anual, inseamna ca muncesc 11 luni si a douasprezecea e de concediu, nu muncesc 12 luni si am una de CO-asta e parerea mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu corina.bota corina.bota Buna ziua, Sunt profesor de informatica la un colegiu tehnic! Am si o jumatate de norma de informatician (ca personal didactic auxiliar). Deci cu ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)
C odihna divele divele salaritat angajat cu cumul la o institutie bugetara, poate beneficia de concediu de odihna la institutia unde face cumulul ? (vezi toată discuția)