avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum pot intra in posesia unei decizii definitive ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum pot intra in posesia unei decizii definitive (privind taxa de poloare)

Am chemat in judecata Administratia Finantelor Publice Sector 1, cu privire la recuperarea taxei de poluare pe un autovehicul. Procesul in prima faza s-a tinut la Tribunalul Bucuresti de unde am primit decizie favorabila cu recurs in 15 zile ( mentionez faptul ca acea decizie mi-a fost expediata prin posta la adresa de domiciliu), s-a facut recurs de catre cei de la Finante, procesul avand loc la Curtea de Apel, definitiv si irevocabil in favoarea mea ( asta am vazut pe siteul de specialitate).
Intrebarea mea este cum pot intra in posesia deciziei, deoarece au trecut sase luni de la pronuntare si nu mi-a fost expediat nimic.Daca trebuie sa ma adresez cuiva cu o cerere nu stiu catre care din cele doua institutii de judecata ar trebui( mentionez ca actele au fost depuse la Tribunalul Bucuresti, sectia 9 Contencios).Si nu stiu daca trebuie si o anumita procedura(taxe etc).
Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: constantin pricope , utilizator 15:27, 17 Februarie 2015
Margeti cu decizia pe care ati primit-o de la prima instanta la instanta emitenta, cu un timbru judiciar de 5 lei si vi se pune pe ea ștampila cu mentiunea definitiva. Nu asteptati sa va vina o alta decizie de la Curtea de Apel că nu mai primiti nimic. După aplicarea stampilei de definitivare, faceti o copie pentru dvs. iar originalul il predati impreună cu o cerere la Administrația Financiara pentru punere in executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este deosebirea intre legalizarea sentintei si investirea cu formula executorie? in baza sentintei legalizate pot cere administratiei financiare returnarea taxei de poluare? qwerta qwerta Buna ziua ,am cistigat in contencios la tribunal recuperarea taxei de poluare ,iar Adm financiara a facut recurs acesta fiind respins de curtea de apel.Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto cristyan cristyan Buna seara am si eu o intrebare. Am obtinut hotararea Curtii de Apel in procesul de recuperare a taxei auto in care scrie ca este definitiva, si acum vreau ... (vezi toată discuția)
Cjue si taxa de poluare Cornel  Vasile Cornel Vasile Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea ... (vezi toată discuția)