avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Buna seara am si eu o intrebare.
Am obtinut hotararea Curtii de Apel in procesul de recuperare a taxei auto in care scrie ca este definitiva, si acum vreau sa ma duc sa o legalizez pentru a depune cererea la ANAF dar am citit ca trebuie sa fie o hotarare definitiva si executorie asta inseamna ca trebuie sa ma duc si la executor sau devine executorie hotararea fara sa mai trec pe la executor Si inca o intrebare daca in sentinta data scrie ca este definitiva mai trebuie la legalizare sa imi puna si acea stampila ca este definitiva Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:20, 12 Decembrie 2014
Executorie este pentru ca este definitiva. Nu trebuie neaparat sa o duceti la executor. O duceti la executor numai daca administratia financiara nu plateste.
Stampila de legalizare va purta stampila cu mentiunea 'definitiva'.
Multumesc pentru raspuns
Hotararea de la Curtea de Apel nu trebuie sa fie definitivata .
Prin hotararea Curtii , sentinta Tribunalului prin care a fost respins recursul Finantelor a devenit definitiva si irevocabila, in sensul ca nu mai poate fi atacata .
La finante pentru restituire depuneti sentinta originala de la Tribunal si decizia originala de la Curte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)
Care este deosebirea intre legalizarea sentintei si investirea cu formula executorie? in baza sentintei legalizate pot cere administratiei financiare returnarea taxei de poluare? qwerta qwerta Buna ziua ,am cistigat in contencios la tribunal recuperarea taxei de poluare ,iar Adm financiara a facut recurs acesta fiind respins de curtea de apel.Am ... (vezi toată discuția)
Recurs respins hotarare definitiva si irevocabila craciun jean craciun jean Am nevoie de o lamurire. Acum aproximativ trei luni de zile am castigat in prima instanta un litigiu de munca si apoi am legalizat sentinta civila la tribunal ... (vezi toată discuția)