Buna ziua.
Doresc sa ma lamuriti in mai multe aspecte, daca se poate.
1. Momentan ma aflu in CCC pt primul copil, iar din vara voi fi si pt al doilea. Dar doresc sa-mi infiintez un srl-d, voi mai beneficia de indemnizatie dupa ce imi inregistrez firma?
2. Pentru a primi fondurile nerambursabile de la stat pt srl-d, resp 10 000 eur, trebuie sa completez pe site ul lor un chestionar, cine ma poate sfatui si sa ma ajute sa-l completez in asa fel incat sa primesc punctajul care trebuie? Pentru ca sunt multi termeni inca straini si pe care nu ii inteleg.
3. Am nevoie si de un plan de afaceri? Cine mi-l poate face? Este vreo firma specializata in asa ceva?
4.Daca constat mai repede de 3 ani (poate 1 an) ca afacerea nu va merge, pot sa inchid srl-d ul, fara sa platesc nimic?
5. Pentru un program de 12 h, la un magazin in incinta unui mall si nu numai, am nevoie de 2 angajati care sa lucreze pe ture? Sau e suficient unul de l-v si altul doar pe weekend-uri?
1. In concediu, părinții pot obține venituri fără să le fie suspendată indemnizatia
In toamna anului 2014, prevederile OUG nr. 111/2010 au fost modificate astfel incat parintii aflati in concediul pentru cresterea copilului sa poata obtine venituri supuse impozitului fara sa le fie suspendata plata indemnizatiei.
Mai exact, noile dispozitii stabilesc ca plata indemnizatiei nu se suspenda daca parintii obtin venituri supuse impozitului in cuantum de cel mult 3000 de lei intr-un an calendaristic.
De asemenea, plata indemnizatiei nu se suspenda nici dacă beneficiarii primesc indemnizatii in calitate de consilier local/judetean, indiferent de nivelul acestora.
O alta exceptie in acest sens din OUG nr. 111/2010 mai prevede ca plata indemnizatiei se mentine si daca persoana indreptatita „primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu”.
2. Punctajul se poate verifica la publicarea conditiilor finale ale programelor, dupa ce verificati daca indepliniti sau nu conditiile care se puncteaza maxim.
3. in programul urmarit de dvs vor exista toate documentele cere trebuie completate, inclusiv planul de afaceri. exista multi consultanti/ firme de consultanta care va pot completa acest plan de afaceri, Dvs il alegeti.
4. Recomand sa cititi proiectele programelor care sunt afisate pe site ul AIPPIMM din anii anteriori pentru a vedea conditiile care se impun. In momentul in care faceti un plan de afaceri care demonstrati ca functioneaza, de ce sa nu mearga afacerea? Comentariul meu personal: Daca nu credeti in afacerea dvs, in planul de afaceri pe care l-ati asumat,nu merita sa accesati niste bani doar pentru ca "se dau". Dvs trebuie sa colaborati cu consultantul pentru realizarea a ceea ce vreti sa facei/dezvoltati.
5. privind programul angajatilor va recomand sa studiati codul muncii.