avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort minori, pensie alimentara din venituri din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort minori, pensie alimentara din venituri din strainatate

Buna ziua, As dori sa bag divortul, nu ne mai intelegem: problema mea este ca sotul lucreaza in Franta, si venitul lui de acolo se va calcula pentru pensia alimentara? daca nu are venit, dupa ce se calculeaza pensia alimentara? mi-e frica sa nu imi ia copii, sau sa nu le mai ajute..... in cazul in care nu plateste pensia, din cate stiu poate ajunge la inchisoare. Partajul se va face dupa ce am hotararea de divort? cam cat poate fi onorariul pentru avocat in caz de divort? dar partaj? va multumesc
Ati pus prea mukte intrebari odata si am sa incerc sa va raspund cat mai clar.daca dvs solicitati desfacerea casatoriei,sotul nu este neaparat sa se prezinte,fiind parat in cauza,doar dvs la fiecare termen.Avand in vedere ca sotul lucreaza in Franta,si banuind ca are un domiciliu stabil acolo din pacate procesul va dura mai mult deoarece trebuie facuta procedura cu strainatatea dar si adresa catre locul de munca pentru a se afla ce venituri are astfel calculandu-se pensia alimentara.In legatura cu copiii,solicitati sa se stabileasca domiciliul acestora la mama,autoritatwa parinteasca urmand sa fie in favoarea ambilor parinti,doar in czuri exceptionale poate sa fie acordata doar unui singur parinte. In cazul in care tatal doreste sa tina legatura cu copiii sai este indreptatit sa solicite program de vizita,iar daca nu va intelegeti cu privire la program,instanta va decide si in acest sens.In cazul in care instanta a stabilit o pensie si nu o plateste aveti posibilitatea sa mergeti la un executor judecatoresc sa ii puna poprire pe salariu sa sa faceti o plangere penala pentru abandon. In ceea ce priveste partajul nu este neaparat nevoie sa-l introduceti odata cu divortul,ci puteti sa il faceti dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort . Poate va intelegeti si mergeti la notar,dupa ce ati trecut prin experienta unui proces. Cu privire la onorari:trebuie sa tineti seama de faptul ca sunt diua procese diferite divortul si partajul. Divortul o sa va coste mai putin decat partajul,referindu-ma la onorariu de avocat. Contactati mai multi avocati si in functie de onorariu si increderea alegeti unul.Este destul de munca la speta dvs si ma refer si la durata. Succes in alegerea facuta.
Multumesc pentru raspunsuri, la primul proces de divort m-am reprezentat singura, dar la a treia infatisare mi-am retras cererea, dandu-i inca o sansa. as putea sa fac acelas lucru si acum?
da
Incercati sa negociati cu el, pooate nu ajungeti deloc in instanta. Totusi, negocierea nu se face singura.
In plus, va trebuie cateva informatii preliminare care depind de situatia concreta: aveti loc de munca? El lucreaza legal? Stiti unde? Aveti unde sta? Cine se ocupa de copii, zilnic? Etc.
solicit desfacerea casatoriei din urmatoarele motive:
- neintelegere in familie cauzata de neajunsurile banesti;
- nepotrivire de caracter;
- scandaluri repetate.
- Conform art. 373, lit c din codul civil,Capitolul VII, Sectiunea 1.
In fapt, ne-am casatorit la data de 23.09.2005 la Primaria Miercurea Ciuc
Din casatorie au rezultat doi copii minori, Atudorei Daria – Alexandra şi Atudorei Paula-Maria
De aceea, va rugam sa admiteti actiunea, sa desfaceti casatoria pe baza cererii, iar cererile accesorii divortului sa fie rezolvate in modul urmator:
a) minorii Atudorei Daria – Alexandra şi Atudorei Paula – Maria , nascute la 19.02.2006 şi 08.02.2008 sa fie incredintate mamei, sotul va fi obligt sa plateasc lunar suma conform art. 533 din Codul Civil, pentru intretinere si cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesionala a copiilor pana la implinirea varstei de 18 ani respectiv până la terminarea studiilor;
b) conform art. 383, alin 2 din Codul Civil, Capitolul VII, sectiunea 2, doresc pastrarea numelui dobandit dupa casatorie, adica acela de ATUDOREI
c) minorii isi vor pastra numele dobandit la nastere.

asa arata momentan cererea, as dori sa stiu daca este ok. sau daca trebuie sa modific / adaug ceva. multumesc

Alte discuții în legătură

Cerere divort andreescugetta andreescugetta Buna ziua, as vrea a divortez de sotul meu, desi acesta nu doreste. Motivele sunt multe, unul din ele cel mai important fiind bautura. as vrea sa divortez din ... (vezi toată discuția)
Divort - acordul partilor Cimss Cimss Buna ziua, oare ma poate ajute cineva cu un model de cerere pentru divort cu acordul partilor. Multumesc (vezi toată discuția)
Acte divort ContSters325125 ContSters325125 buna ziua. Ce acte trebuiesc pt un divort cu minori? la judecatorie sau la notar. (vezi toată discuția)