avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - acordul partilor

Buna ziua, oare ma poate ajute cineva cu un model de cerere pentru divort cu acordul partilor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cimss , utilizator 12:38, 26 Iunie 2013
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatii … si … ambii cu domiciliul in ........ str. .......... nr. ...., ap. ..., sector ..., in contradictoriu cu PRIMARIA sectorului/orasului (dupa caz)... – AUTORITATEA TUTELARA, formulam prezenta:

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA
pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti:

- desfacerea casatoriei inregistrata in Registrul de Stare Civila al Primariei sectorului / orasului..... la nr. ......., prin acordul nostru al partilor.
- revenirea sotiei la numele purtat anterior casatoriei si anume ..........
- exercitarea autoritatii parintesti - de catre mama - asupra minorilor......, nascut/a la data de....... si...... nascut/a la data de.............;
- sa luati act ca noi partile am convenit stabilirea domiciliului minorilor la domiciliul actual al mamei, la adresa din......
- obligarea mea, in calitate de tata la plata catre cei doi minori a sumei de… lei, reprezentand pensie de intretinere si contributia mea la cresterea, educarea, invatatura si pregatire profesionala a minorilor.


IN FAPT, noi partile ne-am casatorit la data de........., din aceasta casatorie rezultand minorii …, nascut/a la ............ si …, nascut/a la .........
Arat ca inca de la inceputul casniciei intre noi sotii, au existat anumite divergente care s-au acutizat cu trecerea timpului. Suntem firi diametral opuse, avem puncte diferite de vedere in ceea ce privesc toate aspectele vietii.
In ultima perioada aceste lucruri au dus la aparitia unor tot mai dese discutii in contradictoriu si la o racire evidenta a relatiilor dintre noi.
Am incercat amandoi sa depasim aceste impedimente, eforturile au ramas fara rezultat, dimpotriva s-a accentuat si mai mult instrainarea noastra, ajungandu-se la o lipsa totala de afectiune si comunicare.
Acestea fiind faptele, urmeaza sa constatati ca relatiile dintre noi sunt grav vatamate, continuarea casatoriei nemaifiind posibila.

IN DREPT, intemeiem actiunea pe dispozitiile articolelor art. 373, art. 374, art. 400, art. 529 si urmatoarele Cod Civil.
Depun prezenta cerere in..... exemplare pentru comunicare.
Anexez: certificatul de casatorie in original, seria ..... nr. ..... eliberat la data de..... sub nr. ...... de Primaria ....., copiile certificatelor de nastere ale minorilor, dovada achitarii taxei de timbru si timbru judiciar.

Daca nu aveti copii, eliminati pasajele respective. Trebuie sa semneze ambii soti.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
mediator_comeaga, utilizator
Multumesc, oare trebuie depuse ceva taxa de timbru si timbru judiciar ?
Da, 39 de lei si timbru judiciar de 0.3 lei de la posta. Ar trebui sa va grabiti, se ma mari taxa de la 39 la 200.
[ link extern ]
aveti in link unde puteti plati.

oare cererea trebuie depusa personal sau se poate trimite prin posta sau depusa de catre o alta persoana?? Inainte de depunerea cererii la judecatorie trebuie depusa cerere si la primarie ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort minori, pensie alimentara din venituri din strainatate ada202002 ada202002 Buna ziua, As dori sa bag divortul, nu ne mai intelegem: problema mea este ca sotul lucreaza in Franta, si venitul lui de acolo se va calcula pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord laurainaveronica1983 laurainaveronica1983 As dori sa aflu detalii despre cum se procedeaza si ce acte sunt necesare in cazul nunui divort de comun acord. Mentionez ca eu am buletinul in sectorul 6, iar ... (vezi toată discuția)
Cerere divort de comun acord saraf saraf Buna ziua! Poate posta cineva exact o cerere de divort de comun acord? am tot cautat pe alte siteuri dar nu am gasit decat vag ce trebuie sa contina si nu ... (vezi toată discuția)