avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pe caz de boala + somaj
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pe caz de boala + somaj

buna,
am 25 de ani si doctorita vrea sa ma pensioneza pe caz de boala ( sindrom evans). mi-a dat certificat medical pt ajutor de handicap si acum vrea sa fac dosarul pt pensie. problema este ca eu am dus la servici concediu medical timp de 3 luni. firma urmeaza sa-si suspende activitatea iar eu voi fi , banuiesc, in somaj. Intrebarea mea este daca pot beneficia de ajutor de handicap, somaj si pensie pe caz de boala in acelsa timp. Si pensia in acest caz cat este? Am aproape 4 ani pe cartea de munca. Multumesc si va rog sa ma lamuriti pt ca nu stiu ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: alinasv , utilizator 16:07, 17 Iunie 2009
daca firma isi suspenda activitatea , tu beneficiezi de somaj . nu poti beneficia in acelasi timp si de somaj si de pensie pe caz de boala. Pentru 4 ani vechime pe cartea de munca beneficiezi de somaj 6 luni in suma de 75% din salariul minim pe economie 600*75%=450 ron. Pentru pensie intreaba la casa de pensii mai multe.
multumesc
am sa merg si la casa de pensii.
o zi placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de ... Campean ilie Campean ilie Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de 51 ani si vechime in munca 30 ani.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala si handicap Luminița S. Luminița S. Buna ziua.In iunie 2016 am fost diagnosticata cu tumora san cu gradul 1 de malignitate si metastaza limfonodulara acuma stanga.Am urmat tratamentul cuvenit ... (vezi toată discuția)
Pot sa platesc la casa de asigurari pentru sanatate daca: ysmine ysmine Am o intrebare... in urma expertizei medicale mi s-a dat o decizie de pensionare cu gradul 2 de invaliditate care mi-a fost respinsa de Casa de Pensii deoarece ... (vezi toată discuția)