avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In vederea unei succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In vederea unei succesiuni

As dori sa fac o succesiune (tatal meu a decedat)el avand si o firma si as dori sa stiu ce inseamna mai exact aceste aspecte ca sa stiu daca se merita sau nu
-Capitalul social este de 200 de lei,
- tatal dumneavoastra avea 85% din capitalul social si era administrator unic;
- anul financiar 2013 a fost incheiat fara angajati si cu o pierdere de 8191 de lei; societatea ar fi avut creante de 708.810 lei si 9363 de lei in cont/casa;

Ce inseamna creante, ce inseamna pierdere (adica datorii fata de alte persoane/firme/stat)? Ce inseamna lei in cont? Adica se pot scoate dupa ce platesc 16% dividente tinand cont ca e societate SRL din care sa platesc eventualele datorii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 16:37, 17 Februarie 2015
Creante inseamna ca firma are de incasat si suma este una destul de consistenta raportat la datorii. Acum depinde daca acele sume mai pot fi sau nu recuperate la acest moment.

Ceea ce este insa cel mai important este sa vedeti care sunt prevederile actului constitutiv al societatii cu privire la soarta partilor sociale in cazul decesului unui asociat.
Sa inteleg ca datoriile sunt cele 8191 lei?
Din ce mi-a spus contabilul nu ar avea firma datorii
firma are de incasat suma 8191 lei
Sa inteleg ca datorii nu ar avea firma din ce reiese de aici?
Din ce spuneti aici reies urmatoarele:
-9363lei ar trebui sa fi fost in casa la inchiderea anului 2013,
-708810lei avea la data respectiva de incasat societatea,
-8191lei inseamna ca in anul 2013 societatea nu a avut profitul mai mare decat cheltuielile si investitiile si a iesit in pierdere.
cine are diferenta de 15%, art trebui sa aveti acces la documente mai recente, situatiile financiare se fac lunar, la trei luni nu la un an!!!! nu cumva cineva vrea sa va duca in eroare??!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Dividende lylyan lylyan Buna ziua O societate are profit la 2011 - 200000 - cat poate sa consituie dividende din aceasta suma? Multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare societate andam andam in cazul in care eu imi vand firma unui tert dar am luat un credit fara ipoteca de la o banca pe firma acesta va lua o data cu firma si datoriile?ce se ... (vezi toată discuția)