avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzare societate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzare societate

in cazul in care eu imi vand firma unui tert dar am luat un credit fara ipoteca de la o banca pe firma acesta va lua o data cu firma si datoriile?ce se intampla daca nu nu plateste rata la banca?
Cel mai recent răspuns: QTPie , utilizator 10:27, 7 Septembrie 2007
~ Conținut șters la cerere ~



in cazul in care eu imi vand firma unui tert dar am luat un credit fara ipoteca de la o banca pe firma acesta va lua o data cu firma si datoriile?ce se intampla daca nu nu plateste rata la banca?


Odata cu partile sociale, preia atat activul cat si pasivul, insa pentru evitarea oricarei probleme in procesul verbal de predare primire se va scrie atat activul predat cat si pasivul predat;)
in situatia in care nu se achita datoria catre banca, creditul trebuie sa fi fost garantat cu ceva...banca va acoperi creanta prin scoaterea la licitatie a bunului respectiv.
O societate comerciala se transmite se transmite prin cesiune (daca e SRL de parti sociale).
In contractul de cesiune puteti stipula daca vreuna dintre datorii raman in sarcina dvs. Daca nu se precizeaza nimic in acest sens se vor transmite toate drepturile si obligatiile. Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca veti pierde dreptul de a incasa dividente pe anul in curs, in conditiile in care nu stipulati in mod expres in contractul de cesiune.
Ce trebuie sa retineti in principal este ca societatea comerciala este o persoana distincta de asociatii care participa la capitalul social si are propriile drepturi si obligatii.
In cazul in care, dupa cesiune, nu se mai achita rata la banca, dvs. nu veti avea nici o raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta. cesiune parti sociale de catre un srl cu credit la banca ContSters69724 ContSters69724 Am urmatoarea speta. Asociatii unui SRL, au hotarat sa cesioneze partile sociale unei terte persoane. Nimic deosebit in acest lucru. Problema o constituie un ... (vezi toată discuția)
Predare societate cu datorii la buget arsh arsh va salut pe toti am o societate comerciala in care sunt unic asociat si administrator care a acumulat datorii la buget ce riscuri exista in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Cesiune aka.fg aka.fg BUNA SEARA, AM O INTREBARE SI ANUME DACA LA O CESIUNE, CAND DIN CEI DOI ASOCIATI UNUL CESIONEAZA CELUILALT,CEL RAMAS PREIA SI ACTIVUL SI PASIVUL AUTOMAT?, SAU ... (vezi toată discuția)