Clauza din contractul de credit este legala (indiferent ca cineva o considera absurda sau nu), astfel ca banca poate sa ceara nulitatea cesiunii facute cu desconsiderarea conditiilor convenite. Mai mult, cesiunea la SRL nu mai poate opera decat dupa un termen de 30 de zile de la publicarea hotararii in MO, timp in care orice persoana interesata (inclusiv banca in discutie) poate face opozitie. Mi s-ar parea cu totul nejustificat pentru noul asociat sa preia acest risc.
laura hanc a scris:
banca nu are dreptul de a se opune cesionarii partilor sociale,deoarece nimeni nu te poate ingradi in acctiunile tale personale atata timp cat acestea au fost facute in temei legal(ma refer aici la cazul in care actele sau facut la REGISTRUL COMERTULUI si asa mai departe.......)
Cum sa nu aiba dreptul daca in contract chiar asta scrie? Aveti o interpretare foarte.... originala (si nesustinuta nici de practica nici de doctrina, cel putin deocamdata) a clauzelor prin care se accepta restrangerea unor drepturi!
PS: Este treaba bancii sa se intereseze cine detine societatea. Fata de terti raspund asociatii, fata de societatea doar raspund administratorii, asa ca e logic pentru orice creditor prudent sa se asigure ca persoana care e in spatele investitiei si a platilor are bonitate. Nu inteleg de ce nu cereti pur si simplu acordul bancii, aratand ca si noul asociat indeplineste conditiile lor.