in dec.2007 am cesionat societatea (SRL) ,unde eram asociat unic.Prin contract de cesiune de parti sociale am cedat toate partile sociale unei persoane .In contract este stipulat "Eu in calitate de cedent declar ca cedez toate cele 20 parti sociale in valoare de...pe care le detin in calitate de asociat unic al SOC.SRL lui XXX-ulescu care se subroga in toate drepturile si obligatiile de orice natura ce decurg din detinerea partilor sociale cesionate"
Eu XXX-ulescu in calitate de cesionar declar ca am preluat de la cedentul...."EU"toate cele 20 parti sociale pe care le-a detinut in valoare de 200 lei reprezentand 100%din capitalul social ,astazi data cesionarii,urmand sa preiau si toate drepturile si obligatiile ce decurg din detinerea partilor sociale cesionate.
Societatea avea inainte de cesiune unele datorii catre bugetul de stat si furnizori.Inainte de cesiune am convenit ca o sa plateasca noul administrator si asa am incheiat tranzactia.Acum ma ameninta ca ma da in judecata (dupa ce a intrat in posesia SRL-ului)daca nu platesc eu acele datorii.Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Ma hartuieste zilnic si ma ameninta.:((Nu stiu ce sa mai fac!!!!Multumesc anticipat
daca a fost de acord cu preluarea atat a drepturilor cat si a obligatiilor SRL-ului, atunci nu prea mai are ce sa va faca. evident ca poate sa va intenteze proces in instanta insa nu e sigur ce sanse de castig are. totusi e posibil ca datorita expunerii dvs sumare a cazului, sa fie si aspecte care v-au scapat din vedere. in aceasta situatie, daca lucrurile se complica cred ca e indicat sa apelati la un jurist. la prima vedere nu cred ca trebuie sa cedati presiunilor.
Nu am scapat din vedere nimic.A vrut aceasta firma (chiar a insistat),stia ca are datorii,inainte de cesiune am scos de la Admin Financiara: Fisa Sintetica-A solicitat balanta,bilant,a verificat inventarul firmei,a verificat contracte,etc.Intelegerea a fost(verbal)ca preia firma si plateste toate datoriile(buget,banca,furnizori,etc)Acum nu vrea sa plateasca nimic pe nicaieri si ma ameninta pe mine sa platesc eu.Dar dupa cum am scris mai sus, cand a fost redactat contractul de cesiune la avocat,stia de existenta acestor datorii,si a semnat acel contract de cesiune.Din decembrie au trecut cateva luni si nu au fost discutii pe aceasta tema.Luna aceasta a inceput cu amenintarile..Acum cred, ca vrea sa ramana si cu afacerea ..........si daca se poate...... sa platesc eu datoriile.:-/
Acesta a fost motivul pt.acest post.Nu mai pot sa dorm....ma ameninta zilnic.......intreb pe toata lumea ce sa fac?...TOTI SPUN CA EL POATE SA SPUNA CE VREA.Prin acel contract de cesiune,eu nu mai am nicio treaba.
din cate inteleg eu , acele datorii sunt ale societatii , nu ale dumneavoastra personal ....iar acest individ are acum societatea ...cu bune si rele ...asa cum a luat-o . Mi se pare foarte simplu ....dumneavoastra prin cedarea tuturor partilor sociale nu mai aveti nimic cu firma ...deci amenintarile nu isi au rostul ...doar intimidare caci in instanta stie ca nu are castig de cauza.....dupa umila mea parere
asa cred si eu - ca nu va poate decat ameninta. totusi cred ca exista pe forum cineva care se pricepe foarte bine la drept comercial si va va lamuri exact cu privire la obligatiile pe care le aveti ulterior cedarii partilor sociale. in ceea ce priveste amenintarile, va sfatuiesc pe cat posibil sa adunati probe (martori, inregistrare, etc) si sa-i faceti plangere penala.
In urma cesiunii, dvs. deveniti straina de societatea in cauza.
Datoriile si creantele acestei firme nu va mai privesc. Singura exceptie ar fi daca dvs. personal ati garantat vreo datorie a firmei- de ex. daca ati avalizat in nume propriu un cec/B.O. lasat in garantie la un furnizor sau la o banca.
Contractul de cesiune este legea partilor, si daca cesionarul, actualul asociat unic, a declarat ca primeste firma cu tot cu datorii, cunoscand situatia financiara a acesteia, datoriile sunt in sarcina firmei, care acum este a lui, si nu a dvs.
Singura cale prin care ati putea fi trasa dvs. la raspundere ar fi o actiune in instanta in care el sa demonstreze ca l-ati indus in eroare cu privire la situatia financiara a firmei, atunci cand ati cesionat-o.
O alta posibila sursa de risc ar fi daca firma ar intra in faliment si in urma analizei cauzelor care au condus firma in starea de insolventa ar reiesi ca si dvs. ati contribuit prin felul in care ati administrat-o inainte de a o cesiona.
Daca ati fost corecta si i-ati prezentat o situatie fidela a starii financiare a firmei cand i-ati cesionat-o nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Si da, in cazul in care este insistent si va ameninta, puneti-i in vedere ca va cunoasteti foarte bine drepturile si ca il veti reclama la politie. Daca va simtiti amenintata puteti formula si plangere penala.
Cesionare ! ajutor !
algora
Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)