avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Desfiintare voluntara a unui SRL de stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Desfiintare voluntara a unui SRL de stat

Buna ziua.
As dori sprijin in urmatoarea speta:
Este vorba de un SRL cu capital integral de stat ( cu doi asociati- consiliile locale a doua comune) , care presteaza servicii de intretinere spatii verzi si alte lucrari de constructii pentru cei doi asociati, adica cele doua comune, dar datorita impartirii bugetului pe comune de catre guvern , acestia nu mai pot incheia contracte cu SRL-ul ca nu vor avea bani, iar asociatii au hotarat in februarie 2015 desfiintarea societatii. Pana acum toate sunt in regula. Dar in luna ianuarie 2015 societatea a avut control de la Curtea de conturi si s-a stabilit prin raportul curtii niste datorii catre bugetul local( taxa pe cladire de ex. de 4.000 lei ) restante din 2013 si 2014, constituita in balanta si neachitata pana in prezent, si o suma pe debitori de ex. 3000 lei de recuperat de la o persoana fizica ( aceasta persoana fizica facand un angajament de plata catre societate ca va achita pana la finele anului 2015). Tot societatea are o datorie catre un asociat o suma de 28.000 lei. Obiecte de inventar sau mijloace fixe societatea nu are. daca nu va avea contracte incheiate , firma nu va avea activitate care sa genereze venit, salariatii trebuie sa-i disponibilizeze, deci nu va avea de unde sa achite datoriile. in aceste conditii se poate desfiinta acest SRL?

Alte discuții în legătură

Angajament de plata intre societati louisa louisa Buna ziua, Ma confrunt si eu cu o problema,respectiv in anul 2009 am semnat noi ca S.C. un angajament de plata cu operatorul local de apa potabila pentru suma ... (vezi toată discuția)
Radiere din oficiu dupa expirarea perioadei de suspendare a activitatii. in2ition in2ition Buna ziua, Detin o firma pe care de curand am decis sa o suspend. Suspendarea e temporara pe 3 ani. As dori sa stiu sau sa-mi propuneti cea mai ieftina si ... (vezi toată discuția)
Inreg contabile lichidare soc 2 asociati ionuca ionuca Va rog sa-mi spuneti daca este corecta repartizarea in urma lichidarii unui SRL cu 2 asociati: I. Activ ... (vezi toată discuția)