avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura pe spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura pe spatii comune

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Pe timpul iernii ce spatii comune trebuie incalzite?
La noi in bloc caloriferele de pe paliere sunt deschise in schimb cele de la uscatoria de la subsolul blocului sunt inchise.
Apartamentul meu este chiar deasupra uscatoriei si din cauza faptului ca in uscatorie caloriferele sunt inchise este foarte frig.
Este stipulat undeva ce spatii comune trebuie incalzite pe perioada iernii.
Vecinilor nu le convine sa plateasca caldura de la uscatorie, iar eu din cauza lor am frig in casa.
Cel mai recent răspuns: andreeaene , utilizator 10:55, 23 Septembrie 2015
Problema cu care va confruntati este una dintre problemele des intalnite in cadrul asociatiilor de proprietari,unde majoritatea hotaraste
Sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie despre neajunsurile cu care va confruntati ca urmare a neincalzirii partilor comune
dar este normal ca pe scara blocului sa fie caldura, iar la uscatoria de la subsolul blocului sa fie oprita?
restul locatarilor care nu locuiesc la parter sunt de acord sa nu plateasca caldura de la uscatorie. dar poate nici eu nu vreau sa platesc reparatia terasei.

Aspectul ca ati inteles sa locuiti in imobil de locuit in comun ,va obliga sa respectati hotararile majoritatii proprietarilor
Participarea proprietarilor la achitarea c/v reparatii parti comune este o obligatie legal prevazuta
Daca s-a hotarat sa fie deschise caloriferele pe partea comuna, respectiv pe palier, atunci trebuie lasata caldura si in uscatorie, care reprezinta tot parte comuna. Ca sa opreasca caldura doar in uscatorie trebuia sa intrebe si vecinii direct afectati, ca daca hotarasc doar cei care nu sunt afectati atunci nu este corect.
Toate spatiile comune trebuie incalzite. Instalatia a fost proiectata sa functioneze penru a asigura un necesar de caldura, conform standardului STAS 1907 (SR dupa revolutie).
Nu se poate hotari nici cu majoritate inchiderea incalzirii intr un spatiu, care sa va afecteze confortul termic.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Consum cãldurã pãrti comune Luluchi Luluchi Blocul în care locuiesc, este contorizat la consumul de căldură și apă caldă, din anul 2005. Tot atunci, s-au montat și repartitoare de costuri, ... (vezi toată discuția)
Incalzire uscatorie arianaferseta arianaferseta Am o intrebare legata de incalzirea spatiului comun. Locuiesc la bloc si una dintre camere este deasupra uscatoriei. Tot timpul geamul uscatoriei este ... (vezi toată discuția)