avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de apel fara motive
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de apel fara motive

Am depus in termen cererea de apel fara motive. Este corect, avand in vedere ca voi adauga motivele in termenul legal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 22:12, 19 Februarie 2015
Daca am reusit sa deslusesc bine,ati depus cererea de apel imediat ce instanta s-a pronuntat, iar motivele de recurs urmeaza sa le depuneti dupa primirea hotarari,in termenul legal. Este corect.
Multumesc de raspuns, nu am fost clara. Am depus cerea de apel, in termenul celor 30 de zile de la primirea hotararii de fond. Nu am motivat-o, dar am precizat ca ''motivele apelului le voi depune până la prima zi de înfăţişare, conform art. 287 alin. (2) teza a ll-a C. proc. civ.'' In aceste conditii, mai este corect? Multumesc.
Motivele de apel se depun in interiorul termenului de apel,altminteri, acestea sunt tardive.

Instanta de judecata va avea in vedere motive de ordine publice, pentru care se poate proceda la casarea hotararii judecatoresti.

Succes.

Va rog, cu alte cuvinte am procedat corect? Am depus azi cererea, pot depune motivele de apel ulterior, pana la primul termen care va fi fixat? Multumesc.
sch a scris:

... Am depus cerea de apel, in termenul celor 30 de zile de la primirea hotararii de fond. Nu am motivat-o, dar am precizat ca ''motivele apelului le voi depune până la prima zi de înfăţişare, conform art. 287 alin. (2) teza a ll-a C. proc. civ.'' ...

Stimat forumist,

Nu am înțeles pe ce cod de procedură civilă vă judecați.

Mai precis:
1.spuneți că ați depus apelul în cele 30 zile de la primirea hotărârii,
2.spuneți că ați invocat prevederile art. 287 alin. (2) teza a ll-a C. proc. civ.

Astfel, termenul de 30 zile este arătat de Noul cod de procedură, iar articolul 287 este din vechiul cod. Poate ar fi util să lămuriți aceste chestiuni.

Cu stimă.
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Care este termenul legal de motivare a hotararii, in scris a judecatoriei ? franciscszabo franciscszabo Concret; intr-un dosar civil,s-a pronuntat o solutie cu drept de recurs(solutia a fost postata pe saitul judecatoriei respective la nr.de dosar in cauza) dar ... (vezi toată discuția)
Care e termenul ? voinea75 voinea75 Am facut cerere de apel. Inca nu l-am motivat. Intrebari: - Pana cand pot motiva cererea de apel? Pana cand pot depune taxa de timbru? Care e diferenta ... (vezi toată discuția)
Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii Mir25 Mir25 Daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii civile aceasta se considera comunicata la data depunerii cererii de apel. Nimic ciudat la prima ... (vezi toată discuția)