avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care e termenul ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care e termenul ?

Am facut cerere de apel. Inca nu l-am motivat.
Intrebari:
- Pana cand pot motiva cererea de apel?
Pana cand pot depune taxa de timbru?
Care e diferenta intre primul termen si prima infatisare?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: voinea75 , utilizator 12:11, 7 Februarie 2013
termenul de apel este de 15 zile de la comunicare, termen in care vor trebui depuse si motivele.

taxa de timbru se depune la primul termen de judecata.

prima infatisare - este termenul de judecata la care partile legal citate pot pune concluzii.
Conform art. 287 alin. (4) din Codul de Procedura Civila, "(4)Termenul pentru depunerea motivelor de apel se socoteşte de la comunicarea hotărârii, chiar dacă apelul s-a făcut mai înainte de comunicare". Astfel, daca ati formulat doar cerere de apel formal, puteti sa il motivati si sa il depuneti in termenul prevazut in hotarare, de la comunicarea acesteia. Taxa de timbru o puteti depune pana la primul termen de judecata ce va fi acordat pentru solutionarea apelului. Prima zi de infatisare reprezinta termenul de judecata la care partile, legal citate, pot pune concluzii. Cu stima.
Sunteti sigur ca nu pot depune motivele la primul termen?
Motivele de apel se formuleaza si de depun in termenul de 15 zile, calculat de la comunicarea hotararii.

Dosar in cauzele penale se pot depune motivele la primul termen de judecata.
Procesul a inceput in anul 2011. Sunteti sigura?

Alte discuții în legătură

Urgent - termen apel Buna ziua - vreau si eu sa pun o umila intrebare, avand in vedere lipsa mea de experienta. Daca depun o cerere de apel inainte de a mi se comunica hotararea, ... (vezi toată discuția)
Despre apel inicole inicole Am pierdut un proces de revendicare teren in care am fost parat. Instanta de fond s-a pronuntat dar inca nu a dat motivarea hotararii judecatoresti. Am depus ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru apel goldfish goldfish buna ziua! am facut un apel intr-un proces de evacuare, eu sunt apelantul (parat in prima instanta). Cu cat trebuie sa timbrez apelul? mai am o alta ... (vezi toată discuția)