avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru apel

buna ziua! am facut un apel intr-un proces de evacuare, eu sunt apelantul (parat in prima instanta). Cu cat trebuie sa timbrez apelul?

mai am o alta intrebare: pana la ce data pot depune motivele de apel?

cu stima - robert, cluj
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:43, 9 Septembrie 2008
taxa de timbru in apel- 1/2 din taxa de la fond (daca trimiteti prin posta vi se va comunica prin citatie).
motivele de apel pot fi depuse pana cel tarziu la prima zi de infatisare.
taxa de timbru pentru cererile privind evacuarea se timbreaza in mod normal cu 10 lei (art. 3 lit. b din Legea nr. 146/1997) insa pentru astfel de cereri calea de atac a sentintei este recursul (art. 304 ind 1 Cod proc civ.) si nu apelul.
Dumneavoastra trebuie sa platiti 1/2 din taxa stabilita de prima instanta (art. 11 alin. 1 din Legea nr. 146/1997). Motivarea apelului (sau recursului) se va face, astfel cum a scris romibaro, pana la prima zi de infatisare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cris_deo cris_deo buna seara . va rog sa-mi cat este taxa de timbru la apel unde se achita si ce valoare trebuie sa aiba timbru judiciar. va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa recurs mai multe capete de cerere eugen82 eugen82 Am declarat recurs (vechiul cod procedura) intr-o actiune cu mai multe capete de cerere. Nu am contestat prin motivele de recurs decat solutia din apel cu ... (vezi toată discuția)
O cerere de interventie accesorie in interesul paratului se timbreaza? leusan leusan In cazul cererii de intervenient in sprijinul paratei se taxeaza cererea si daca da cat? (vezi toată discuția)