avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere suspendat

Buna ziua . In Septembrie 2013 am fost oprit si testat cu aparat etilotest , rezultatul a fost 0,11 , am contestat in procesul-verbal si dupa aceea am contestat la Tribunal . Am pierdut ( evident ) , inclusiv cu dovada ca aparatul nu mai era testat metrologic ( comform producatorului ) de 10 luni , era expirata de 4 luni . Am cerut de la Brigada Rutiera Bucuresti ( prin cerere depusa ) ultima data la care a fost controlat aparatul si am primit urmatorul raspuns : numai daca Tribunalul cere acest lucru va primi rezultatele controlui si data ultimei verificari ( in mare acesta a fost raspunsul ) , evident ca Tribunalul nu a cerut acest lucru , chiar daca a fost cerut insistent ( si in apel ) , drept urmare la data de 14.09.2014 a fost termenul Apelului , a ramas in pronuntare . Nu m-am mai interesat din acel moment , deoarece am asteptat comunicarea din partea Tribunalului . Pe data de 05.11.2014 am fost oprit in trafic de un agent de la ordinea publica , iar dupa verificarea actelor , mi-a transmis ca nu mai aveam voie sa conduc , doarece , din data de 24.10.2014 a intrat in vigoare suspendarea de 90 zile ( din procesul-verbal de la data cand am fost testat ) + 30 zile pt ca nu am depus permisul in 15 zile de la data pierderii procesului , respectiv 14.09.2014 . Am mers la sectia 10 ( pe raza caruia ne aflam ) si am dat o declaratie prin care am sustinut f clar ca nu am stiut si nu am primit absolut nimic din partea Tribunalului . Am inteles ca asta este procedura si m-am comformat . Pe data de 12.11.2014 , la o sapt dupa ce am fost oprit pt condus fara drept , am primit de la Tribunal comunicarea ( ca am pierdut procesul ) . Am acceptat situatia si am inceput sa circul cu taxi . In ianuarie 2015 ( 09.01.2015 ) a dat testul de 13 din 15 si am trecut cu 15 din 15 , dar surpiza , cand am fost sa depun cererea de reducere ( macar pt cele 30 zile pe care le-am primit , in afara celor 90 zile ) mi sa spus ca eu nu am voie sa o depun !!!!! Am cerut sa mi se arate legea care srie asa ceva si nu mi sa spus sau aratat nimik . Am trimis cererea prin posta cu comfirmare de primire , prin care am cerut sa fie redusa perioada de la 120 zile la 90 zile ( mi se pare de bun simt ) , dar surpriza , astazi 18.02.2015 , cu doar 2 zile inainte sa expire perioada de suspendare , am primit o hartie de la Brigada Rutiera , prin care spune ca , comform art 335,alin 2 din noul cod penal , nu am voie sa conduc . In concluzie , va rog sa ma ajutati cu informatii , despre aceasta situatie . Parerea mea este ca se face un abuz si totul se sprijina pe faptul ca , in afara ca sunt acoperiti de niste legi stupide , profita la maxim de faptul ca am fost de buna credinta si m-am comformat fara discutie , atunci cand am stiut clar despre ce este vorba , nu am facut nimic cu intentia de a incalca legea sau de a nu respecta legea . Am fost vinovat , am "platit " , dar acum , incepand cu sfarsitul perioadei de suspendare , mi se pare ca se abuzeaza . Culmea este ca , la testul de la Politie , se prezinta nenumarate persoane cu permisul suspendat pt alcool , cu mult mai mult decat mine si chiar daca au dat testul de 10 ori si cu chiu cu vai au obtinut 13 puncte ( de trecere ) , au avut parte de reducere , de la 90 zile la 30 zile . Pt mine este de neinteles ce se intampla , in conditiile in care cunosc f multe pers , inclusiv din cele care au venit la test, care recunosc ca merg si fara permis , ca este a nu stiu cata suspendare , etc . Precizez ca am mai avut o singura data permisul suspendat pt 30 zile in mai 2006 , in rest absolut nimik , in conditiile in care fac cel putin 20-25.000 km /an . Va rog sa ma ajutati cu indrumarea necesara . Multumesc .
În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere, asa spune legea, deci nu v-ati conformat.
Mai departe, vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.335 alin.2 si evident ca pe durata cercetarilor nu aveti dreptul sa conduceti si nici posibilitatea sa sustinteti testul respectiv.
Din punctul meu de vedere nu este nici un abuz, atata timp cat asa prevede legea, cat despre lege, chiar daca o considerati stupida, trebuie sa o respectati, altfel, ajungeti in aceasta situatie.
Cititi si topicul de mai jos in care il sfatuiesc pe utilizator cum sa procedeze sa nu ajunga in situatia dvs, dar el prefera sa isi asume posibilele urmari.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustinere test reducere suspendare de la 90 zile la 30 zile soringr soringr Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare referitoare la permis suspendat pe o perioada de 90 zile. Am fost inregistrat de aparatul radar cu viteza ... (vezi toată discuția)
Eliberarea permisului de conducere, solutionarea dosarului penal ciocolata99 ciocolata99 in data de 27.07.2008 am cumparat o motocicleta .. neinmatriculata .. in timpul unei probe .. am fost prins pe drumu judetean de catre politie.. mi-au ... (vezi toată discuția)
Suspendare 90 de zile Amii Amii Am depășit un autocar aveam 125 km pe ora și imediat era radarul , m a oprit mi a luat permisu pe 90 de zile , mi au zis ca am dreptul sa dau sa îl iau ... (vezi toată discuția)