avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am angajat persoana de 49 ani, beneficiez de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am angajat persoana de 49 ani, beneficiez de facilitati?

am angajat o persoana de 49 de ani ,dar care nu era somer indemnizat si nici inscrisa la somaj pentru gasirea unui loc de munca,pot sa beneficiez de ceva facilitati???se poate aplica art 85 alin1 din legea 76/2002 in acest caz?
Cel mai recent răspuns: danauzu , utilizator 15:05, 24 Februarie 2015
Potrivit Legii 76/2002, somer este considerat persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a)este in cautarea unui loc de munca de la varsta de minimum 16 ani si pana la indeplinirea conditiilor de pensionare;
b)starea de sanatate si capacitatile fizice si psihice o fac apta pentru prestarea unei munci;
c)nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare;
d)este disponibila sa inceapa lucrul in perioada imediat urmatoare, daca s-ar gasi un loc de munca.

In speta, avand invedere conditiile prevazute de legea 76/2002, considera ca se poate beneficia de facilitatile mentionate in art.85 din lege.

Insa pentru un raspuns cat mai exact , va puteti adresa AJOFM-ului si/sau ANOFM - Agentia Nationala pentru Ocuparea fortei de Munca, email : anofm@anofm.ro
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire absolvent cu handicap mira27 mira27 Rog sa mi spuna cineva daca un proaspat absolvent 2013 care are certificat de handicap permanent poate beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile in ... (vezi toată discuția)
Inscriere ca somer neindemnizat kzoom4 kzoom4 Buna ziua, Daca sunt student, pot sa ma inscriu in baza de date AJOFM ca [b]SOMER NEINDEMNIZAT[/b], in cautarea unui loc de munca? Multumesc (vezi toată discuția)
Angajare in conditiile legii 76/2002 gabihob gabihob Un PFA poate angaja o persoana in conditiile Legii 76/2002 art. 85 in situatia in care viitorul salariat detine un PFA pe care nu realizeaza nici un fel de ... (vezi toată discuția)