avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sambata si duminica in concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sambata si duminica in concediu medical

Buna ziua! Am avut concediu medical de joi pana duminica inclusiv si deoarece la noi se lucreaza si sambata si duminica firma a considerat ca am prea multe libere (adica 10 in loc de 8 pt februarie pt ca m-au "pontat"libera in cele 2 zile) trebuie sa recuperez cele 2 zile. Este ok asa? adica trebuie sa-mi taie 2 zile libere? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:53, 1 Aprilie 2015
Nu avea cum sa ponteze in liber, daca ati fost in concediu medical.
multumesc pt raspuns. am fost pontata liber.in fluturasul de salariu apar doar cu 2 zile de medical in loc de 4. :))
Daca omul lucreaza in ture....si primeste concediu medical si pe o zi de sambata, ziua in care poate ar fi picat pe schimb..cum se procedeaza.?Teoretic se platesc doar zilele lucratoare dintr-o luna.
Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 35
...
(2) Numãrul de zile ce urmeazã a fi plãtite nu va cuprinde zilele de sãrbãtoare declarate nelucrãtoare, potrivit prevederilor legale în vigoare, şi/sau zilele nelucrãtoare stabilite prin programul de lucru, potrivit contractelor colective de muncã.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu medical RalucaM.. RalucaM.. Bună, am o nelamurire. Am primit concediu medical de joi pana duminica, in contractul meu de munca scrie ca lucrez sambata si duminica, adica am prevazute ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adelyna87 adelyna87 Buna ziua. M am angajat in Ro pe 20 martie, acum sunt insarcinata si ma simt f rau. Am deja 2 saptamani de concediu medical. Eu as face un an in aceasta firma ... (vezi toată discuția)