Buna ziua! Am avut concediu medical de joi pana duminica inclusiv si deoarece la noi se lucreaza si sambata si duminica firma a considerat ca am prea multe libere (adica 10 in loc de 8 pt februarie pt ca m-au "pontat"libera in cele 2 zile) trebuie sa recuperez cele 2 zile. Este ok asa? adica trebuie sa-mi taie 2 zile libere? multumesc
Daca omul lucreaza in ture....si primeste concediu medical si pe o zi de sambata, ziua in care poate ar fi picat pe schimb..cum se procedeaza.?Teoretic se platesc doar zilele lucratoare dintr-o luna.
Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 35
...
(2) Numãrul de zile ce urmeazã a fi plãtite nu va cuprinde zilele de sãrbãtoare declarate nelucrãtoare, potrivit prevederilor legale în vigoare, şi/sau zilele nelucrãtoare stabilite prin programul de lucru, potrivit contractelor colective de muncã.
...
Codul muncii
ana_strengaritza
am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)