avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... vanzare autoturism
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

vanzare autoturism

Buna ziua,
Problema mea este legata de un autoturism proprietate personala pe care l-am vandut unei cunostinte dar nu am facut contract de vanzare cumparare deoarece o costa prea mult trecerea la nume si atunci am facut o procura notariala cu care sa poata circula si sa ma reprezinte in orice problema legata de masina.Eu am achizitionat alt autoturism in Germania unde sunt plecat la munca dar nu pot beneficia de reducere la asigurarea obligatorie din cauza autoturismului asigurat inca in Romania pe numele meu.Cumparatorul masinii nu doreste inmatricularea pe numele lui pt ca costa prea mult si in acest caz nu poate face nici asigurarea pe numele lui.Am anulat procura facuta dar nu vrea sa ia in considerare nici acest lucru.Ce pot face sa pot beneficia de punctele mele de reducere la asigurare?
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 07:39, 19 Februarie 2015
In situatia aceasta nu puteti face nimic . Pentru a transfera clasa de bonus pe o masina nou achizitionata trebuie sa o radiati pe precedenta.
Dvs spuneti ca nu ati facut contract de vanzare cumparare , deci se poate spune ca nu ati vandut masina. Dvs sunteti responsabil in continuare si de amenzi si de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu stoicavasile stoicavasile Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul ... (vezi toată discuția)
Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Masina vândută neinmatriculata MagdaO MagdaO Bună seara! Am vândut un autoturism în luna ianuarie, cu promisiunea ca autoturismul va fi înmatriculat. Am făcut actul de vanzare-cumpărare, masina, ... (vezi toată discuția)