avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu firma de recuperari creante

In anul 2005 am luat un credit de nevoi personale fara giranti de la BCR.Am platit ratele pana in sept2006 dupa care nu am mai putut platii.In anul 2007 in sept si noiembrie am mai platit 2 rate in contul BCR Asigurari dupa care nu am mai platit.Am primit de la Eos o scrisoare nerecomandata in care imi spuneau ca BCR a cedat datoria mea lor si sa platesc intr-un cont.Speriata de telefoanele lor atat pe fix cat si pe mobil la diverse ore si cu numere private in 2008 am platit o rata in contul lor si nu cel de la BCR.Am un venit net de 600 lei si un copil si stau si la parintii mei ce imi pot face acesti indivizi de la Eos?Dupa cat timp se prescrie datoria,daca ei m-au pacalit si am platit in contul lor(nu am semnat nimic cu ei,doar am vb la telefon si de 3 luni m-au lasat in pace).Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:49, 18 Iunie 2009
Buna ziua,

orice creditor ( inclusiv EOS) va poate urmari bunurile si veniturile; daca nu aveti bunuri ( casa masina etc) atunci ei va pot pune poprire pe salariu; din salariu probabil ca va vor retine pana la 1/3 .

nu se pune problema prescriptiei; EOS este o firma care cu asta se ocupa si nu vor lasa sa treaca termenul de prescriptie;

Av. Boncu
Buna ziua
As dori sa stiu care este procedura corecta pe care trebuie sa o aplice cei de EOS fata de un debitor care nu are habar ca se afla in aceasta situatie.
Multumesc
Buna ziua,

plecati de la premisa ca ei doresc foarte tare sa obtina sumele de bani pretinse;
in aceste conditii NU exista o procedura "corecta"
ei va vor presa cu telefoane, scrisori, notificari chiar in situatia in care datoria este prescrisa sau poate chir inexistanta;
chiar si eu am primit astfel de notificari din partea lor;
ce ar trebui sa stie orice persoana in aceasta situatie este ca trebuie sa reactioneze ASA CUM VA FI SFATUIT DE UN AVOCAT SAU JURIST; am vazut multe situatii cand persoane cu educatie au facut greseli pentru ca nu au cunostinte juridice;

Av. Boncu
datoria se prescrie in 3 ani de la terminarea contractului.va sfatuiesc sa platiti la BCR in continuare ca riscati sa va execute bunurile si costurile sunt mult mai mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare banca + societate recuperari creante - executare silita dorina gh dorina gh Datele problemei: am luat credit de nevoi personale de la bcr de 3 ani de zile. am platit mereu la timp, dar la inceputul anului acesta 5 luni nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)
Nu pot plati creditul urmatoarele 6 luni-ce va face societatea recuperatoare? bgeorge bgeorge In luna iulie 2008 am luat un credit de la BCR in valoare de 3000 euro. Am platit ratele pana in luna octombrie,dar din cauza ratei destul de mari,si pierderea ... (vezi toată discuția)