avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu pot plati creditul urmatoarele 6 luni-ce va face ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu pot plati creditul urmatoarele 6 luni-ce va face societatea recuperatoare?

In luna iulie 2008 am luat un credit de la BCR in valoare de 3000 euro. Am platit ratele pana in luna octombrie,dar din cauza ratei destul de mari,si pierderea locului de munca nu am mai putut plati.Intentionez sa plec in strainate,cu un contract de 6 luni,dupa care sa platesc intreaga suma datorata bancii,Ce pot face cei de la Eos Ksi sau cei de la Banca in acest timp? Mentionez ca este vorba de un credit de consum,nu am absolut nici un bun pe numele meu,iar cei de la Eos Ksi ma streseaza cu telefoane din luna noiembrie,Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 10:16, 1 Martie 2009
:sorry:Esti un pic cam sintetic in expunere. Tie personal nu cred ca ti se poate intimpla insa girantilor...sincer ii compatimesc. Un sfat prietenesc : nu o lua ca pe o obisnuinta! Sa papi 30000€ :O ....Poate ar trebui sa pui aceeashi intrebare shi celui care te-a ajutat sa-i iei...sau sa-i chieltui, fara suparare.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
Iulian Braniste, utilizator
Multumesc pentru sfat,problema a fost mai complicata,asa ca nu pot explica unde au plecat cei 3000 Euro.Mentionez ca nu exista giranti,si vreau sa aflu doar daca pe cale legala,banca,sau cei de la Eos Ksi,pot face ceva pentru recuperarea banilor,pana in momentul in care voi fi eu dispus sa le dau intreaga suma.Multumesc anticipat.
Salut,
Sincer nu sint un specialist in legi (nu inca), ma aflu aici de ieri dupa o cautare rapida pe net a unor informatii shi retin acest forum ca extrem de util, insa experienta de peste 19 ani de occident si-a pus oarecum amprenta. Din punctul meu de vedere esti noroccos dar tine cont ca "ulciorul nu merge de multe ori la apa" . Sint de accord cu tine ca lucrurile sint mai complexe pentru ca fara PCR :)) NU POTI OBTINE un astfel de credit mai ales in Romania. Daca erai in State...acum scriai de dupa gratii. Cit timp esti in Romania cred ca poti dormi linistit.
Insa...te linisteste ideea de a ramine in aceasta situatie ani lungi?!...sa nu poti avea o masina, un apartament sau orice altceva pe numele tau?#-oPentru ca atentie la neatentie..."LUPII" VOR FI CU OCHII PE TINE!
Eu iti urez somn linistit, cit de rentabil v-a fi asta depinde numai de tine. Uitasem...cred ca si in Romania exista o lege prin care o parte din salariu ti se poate retrage lunar cu o hotarire judecatoreasca insa credite...mai mult ca sigur nu vei mai avea niciodata!:sorry:
Te las si iti urez noroc.
Consecinte:
In privinta creditelor pe care ai dori sa le iei in viitor, poti sa uiti aceasta pentru urmatorii 5-6 ani pentru ca ai fost deja raportat la Biroul de Credit.
Daca nu ai bunuri pe numele tau, creditorul va ramane cu datoria neincasata. Totusi, timp de 3 ani de la inceperea executarii silite, vei putea fi gasit si executat in Ro daca ai bunuri/venituri.
Solutii:
daca inca nu a inceput executarea silita, mergi la banca si solicita in scris o perioada de gratie de 6 luni avand in vedere pierderea locului de munca si imposibilitatea de plata decat dupa reintoarcerea din strainatate. In situatia de acum astfel de solicitari se pot aproba. Daca a intrat pe rol Eos Ksi, cred ca banca a cesionat creanta din creditul tau acestei firme, deci nu se mai pot face nici reesalonari nici nimic. La fel, daca platesti la banca nu iti mai stingi datoria, pentru ca nu mai esti dator la banca ci la Eos KSi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare tot eu tot eu BUNA ZIUA..AM SI EU O INTREBARE..ASTAZI AM PRIMIT DE LA EOS KSI O INSTINTARE CUM CA SUNT DATOR SI MA VOR EXECUTA SILIT..SUNT DATOR LA BANCA BCR ROMANIA ..NU ... (vezi toată discuția)
Ma pot actiona in instanta? aldo_moro aldo_moro In 2007 am facut un credit la BCR, am platit doar cateva luni ratele, dupaca care am plecat din tara. Timp de 6 luni nu a mai fost platita nici o rata. Cand ... (vezi toată discuția)
Somatie girant de la societate recuperari creante ifti1967 ifti1967 O cunostinta de- a mea, la care sunt girant, nu si-a achitat creditul de nevoi personale la Banca Raiffeisen, banca a cesionat debitul firmei de recuperari EOS ... (vezi toată discuția)