avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... INTERPRETAREA CODULUI RUTIER DE LA MODIFICARE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

INTERPRETAREA CODULUI RUTIER DE LA MODIFICARE

Domnilor va rog sa precizati urmatorul aspect;codul rutier la art.49 al1prevede ca in romania se circula cu 50 la ora in localitati la al 2,se poate circula cu de la 10 pina la 80 km ora cu avizul politiei al 3,trebuie ca fiecare localitate sa fie semnalizata cu viteza cu care se circula In teren lucrurile nu stau asa ;in unele au instalate foarte pompos (turistic) localitatea dar nu si viteza ,in altele nu sint semnalizate la terminare foarte multe au numai tabla de localitate ,sau sat fara a spune viteza cel putin la sate nu are nici semne Acum intrebarea ;politia stau cu radarele in astfel de localitati si dau amenzi cum interpretati aceasta lege ?art 1 e pentru institutiile statului (politie ,CNADR,Primarii)al2 pentru CNADR,primarii=D>)al3 este valabil pentru participanti la trafic(soferi) EX eu vin din europa de unde sa stiu eu ca in loc.ori care se circula cu 40 la ora daca nu e nici un semn sau cu 50 ,sau cu 30 cum am gasit nu ar trebui sa fie semne de circulatie cit timp in aceasta tara viteza difera de la un drum la altul si de la loc.la alta ? VA MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Viteza deplasare Neculce Neculce In data de 27 12 2010 conducand un autocar am fost oprit de un echipaj al pol rutiere deoarece am depasit viteza de deplasare cu 31 km/h fiind inregistrat de ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru radar in localitate fara panou de semnalizare deric deric Buna ziua, Am fost surprins de un echipaj de politie cu radar nou pe o portiune de drum proaspat asfaltata aflata intr-o localiatate, circuland cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Amenda radar in localitate viteza 61 km/ora ContSters134600 ContSters134600 Tocmai am primit o amenda pt.viteza de 61 km/ora in localitate. Limita de viteza din cate stiu este de 60 km/ora. Am semnat procesul verbal insa nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)