avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme teren extravilan

Buna ziua. Sunt in curs de achizitionare a unui teren extravilan, am incheiat un antecontract cu proprietarul in care am specificat avansul,si faptul ca restul sumei urmand sa o achit la notar cand are loc transferul dreptului de proprietate. Conform legii 17/2014 vanzatorul inregistreaza, la primaria din raza unitatii administrativ-teritoriale unde se afla terenul, o cerere prin care solicita afisarea ofertei de vanzare a terenului agricol situat in extravilan, in vederea aducerii acesteia la cunostinta preemptorilor. Cererea este insotita de oferta de vanzare a terenului agricol si de documentele doveditoare. Vanzatorul a specificat in cererea de afisare la primarie o alta suma decat cea specificata in antecontract, una mult mai mare. Ulterior am aflat ca notarul in momentul transferului dr de proprietate isi va calcula cei 3% din suma specificat in cerere si afisata la primarie. Ce as putea sa fac ? Este mult prea mare diferenta de la suma specificata in antecontract, la care m-am inteles cu vanzatorul, si cea care a scris-o el in cerere.

Alte discuții în legătură

Formalitati de indeplinit la vanzare teren extravilan shoni17 shoni17 Buna ziua! Doresc sa vand o suprafata de teren agricol - extravilan, cultivat cu vita de vie. Va rog sa-mi comunicati ce formalitati am de ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ? psimona22 psimona22 Buna seara , Se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ? Nu s-a facut iesirea din indiviziune (lipsa de bani , indiferenta , multi mostenitori ....) si ... (vezi toată discuția)
Cumparator de teren, succesiune nedezbatuta agura agura Ma interezeaza sa achizitionez un teren extravilan . Persoana respectiva are terenul mastenire de la parinti, dar, nu au dezbatut mostenirea dupa decesul ... (vezi toată discuția)