Am cumparat un teren in sectorul 3 al Capitalei, pret de vanzare-cumparare 37.000 euro in urma cu 2 ani - in 2013
Recent am incercat sa obtin de la Primaria Sector 3 o Autorizatie de Constructie pentru o locuinta de nivel P+M.
La momentul cumpararii, certificatul de Urbanism eliberat de Primarie greveaza terenul ca fiind perfect pentru o cladire P+4+M.
Raspunsul recent de la Primarie: Autorizatia de constructie este respinsa intrucat in VIITOR pe acel teren este planificat un DRUM - un proiect cu investitor privat - asa mi s-a comunicat.
Am intrebat fostii proprietari si ei au spus ca nu stiau de existenta vreunui proiect viitor al primariei.
Ce solutii am:
1. Sa dau in judecata fostii proprietarii pentru vicii ascunse? Desi ei sustin ca nu cunosteau de existenta vreunui DRUM VIITOR pe acel teren, atat timp cat certificatul de Urbanism eliberat de aceeasi Primaria greveaza terenul ca fiind perfect pentru o locuinte de P+4+M
2. Sa dau in judecata Primaria Sectorului 3 - pentru ca in acest caz mi se refuza dreptul de uzufruct asupra terenului? Eu nu pot construi nimic pe acel teren fara acea autorizatie
3. Ce obiect ar trebui sa aibe actiunea mea, intrucat nici nu stiu ce as putea cere: banii inapoi? Dar cine mi-i va returna?
Sau obligarea primariei pentru eliberarea autorizatiei de constructie - iar la momentul constructiei DRUMULUI ( soselei ) sa fiu despagubit corespunzator?
4. In cazul banilor - actioneaza prescriptia extinctiva? Nu cred, intrucat eu am descoperit recent aceasta situatie
5. Sa construiesc o casa la negru - fara autorizatie - insa aceasta varianta este extrema.
Am aflat ca traiesc intr-o tara prea corupta, ma refer aici si la Justitie
Va rog doar raspunsuri corecte si competente
Apreciez pe cei care vin cu solutii competente, pentru ca in final discutia se va finaliza prin angajarea unui avocat - pentru a imi recupera un drept - desi nu cunosc care: de creanta? de uzufruct?
Ce inseamna pentru ei in VIITOR, v-au comunicat un termen?
Ar fi o solutie sa vi elibereze o autorizatie de constructie provizorie urmand ca la momentul VIITOR sa fiti despagubit doar pentru teren, deoarece e posibil sa nu recuperati nimic din constructie , se stia ca exista risc de demolare.
Mult succes.
Construirea unui drum -proiect cu un investitor privat- trebuie să aibă la bază o hotărâre de consiliu. . În acest caz, solicitați în scris Primăriei 3 Hotărârea de consiliu prin care s-a stabilit ca drumul..... va trece pe CF (al d-voastră și probabil și al altora), caz în care consiliul a și propus expropierea într-un interval de timp stabilit. Viitorul poate fi mâine sau peste 50-100 de ani, timp în care d-voastră nu veți putea beneficia de dreptul d-voastră de proprietar. Solicitați scris primăriei să vă comunice concret care este lucrarea, care se va realiza și intervalul de timp când se va executa. În caz contrar aveși tot dreptul, după ce veți face plângere prealabilă să-i acționați în judecată-obiectul acțiunii-refuz eliberare AC.