Am cumparat in 2018 un teren in Poiana Brasov in suprafata de 1000 mp , pe care in CF este mentionata o servitute aferenta unor imobile . Pe terenul nostru trece o strada pe lungimea laterala a acestuia ,care duce catre imobilele ptr care exista aceasta servitute de trecere . In PUZ-ul aferent zonei unde se afla terenul se specifica ,ca ptr a putea construi trebuie sa detii in proprietate o suprafata minima de teren de 1000 mp. Am solicitat Primariei BV inainte de perfectarea tranzactiei un Certif de Urbanism . In acesta se specifica ca se poate construi un imobil S+P+E+M in conditiile eliberarii de avize necesare Autoriz de Constructie.
Ulterior dezvoltarii Proiectului de Arhitectura ,la cererea de depusa ptr Avizul de la Directia Circulatie din cadrul Primariei, am primit un raspuns precum ca ptr a putea primi acest aviz ,sunt conditionat de dezmembrarea si donarea catre Primaria Bv a drumului de acces catre imobilele care au servitute pe terenul meu ,acest drum fiind in suprafata de 121 mp. Avand in vedere ca valoarea procentuala conform contracului de V-C ptr acest drum de servitute este mai mare de 20.000 de euro,intrebarea mea ar fi daca ne putem indrepta juridic ptr recuperarea acestei sume, impotriva vanzatorului de la care am cumparat terenul , bazandu-ne pe art. 1707 din Codul Civil .
Multumesc
In situatia expusa, nu sunt intrunite conditiile legale pentru formularea unei actiuni privind raspunderea vanzatorului pentru vicii ascunse,
Va sfatuiesc sa va indreptati impotriva primariei cu o cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati obligarea acestei institutii la emiterea autorizatiei de construire si plata de daune pentru refuzul de a va elibera autorizatia de construire .
Actiunea primariei prin care se coditioneaza eliberarea autorizatiei de construire de cedarea cu titlu gratuit a drumului de servitute este ilegala.
Singura modalitate legala prin care se realizeaza trecerea fortata a unui bun imobil din proprietatea privata in proprietatea publica, in vederea executarii unor lucrari de utilitate publica este exproprierea, insa doar dupa o justa si prealabila despagubire.
Instituirea unui drept de servitute de utilitate publică, fără a exista acordul proprietarului, fără o decizie de expropriere, fără o justă și prealabilă despăgubire reprezintă un abuz din partea autorităților.
Drum de servitute
gabitzul
Va salut
Am achizitionat 12 ani in urma un teren de 300 mp . Terenul cumparat facea parte dintr-un teren mai mare (format din 4 parcele de cate 300mp ... (vezi toată discuția)