Suntem doua persoane pensionare, care in anul 2006 am fost puse in posesia unui teren in suprafata de 3520 mp, din care 1796 mp intravilan si 1724 mp extravilan, situat in Ramnicu Valcea-Copacelu, Drumul Balciului, tarla 146+460, parcela 3987/151+25. La data demersurilor legale privind intabularea terenului am aflat ca terenul respectiv nu poate fi utilizat sau valorificat, fiind afectat in proportie de 100% cel intravilan si cca 75% cel extravilan, de o conducta de transport gaze DN 400 Govora-Dragasani.
Am solicitat la Primaria Ramnicu Valcea, lamuriri si date asupra cunoasterii situatiei terenului in cauza in momentul reconstituirii dreptului de proprietate, L18/1991, pentru ca proprietarilor sa li se puna la dispozitie alt teren la schimb, insa raspunsul primariei a fost ca "nu cunoaste situatia incauza" si sa ne adresam operatorului de transport gaze.
Dorim sa ne sprijiniti in aflarea cailor si modalitatilor legale ce trebuie parcurse pentru a putea beneficia de drepturile ce ne revin ca proprietari ai terenului de 3520 mp in amplasamentul mentionat.
dreptul de prorietate este un drept real si absolut care are ca titular al obligatiei corelative orice persoana. Obligatia corelativa este una generala si negativa, respectiv orice persoana trebuie sa se abtina in a va aduce atingere dreptului de proprietate, in caz contrar avand dreptul la daune - interese.
puteti actiona fie pe obligatia de a face, solicitand instantei sa-i oblige sa -si mute tevile si alt capat de cerere pt daune interese retroactiv 3 ani, fie sa veniti doar in pretentii-provocandu-i astfel la constituirea unei servituti de trecere-desigur cu juste despagubiri:))
nu ati precizat categoria de folosinta... e o conducta ingropata? aveti teren arabil si nu puteti lucra ( sapa semana...) din cauza conductei? sau conducta e aeriana si nu aveti acces la teren?
revin cu precizari:
conducta este ingropata. ea subtraverseaza pe lungime de 112,53 ml intreaga suprafata de teren intravilan si cca 85 ml suprafata de teren extravilan.
din normele tehnice ale magistralele de transport gaze, exista o zona de protectie pentru conducta de 20 ml stanga si dreapta fata de axul conductei.
in acesta situatie nu pot construi nimic pe terenul de intravilan si nici un fel de constructie usoara pe terenul din extravilan.
terenul are deschiderea de 15,60 ml pe o lungime de 112,53 ml intravilan si 112,46 ml in extravilan.
revin... pentru anumite date va pot trimite planul de amplasament si delimitarea imobilului pe adresa dvs de email.
comunicati-mi posibilitatea de a putea clarifica situatia dificila in care ne aflam.
conducta este amplasata subteran din perioada de dinainte de 1989 si ocupa cu zona de protectie intrega suprafata din intravilan si cca 70% suprafata din extravilan.
primaria din ramnicu valcea ar fi trebuit sa cunoasca care este situatia si sa nu imi conditioneze dreptul de proprietate in intregimea lui.
care este solutia cazului?