Bună, sunt proprietarul unui teren extravilan în zona Timișoara, de curând am fost notificat de către Transgaz că peste terenul meu urmează să treacă o conductă(magistrală) care va transporta gaz către loc. Moravita și localitățile de pe acest traseu,spunându-mi-se că voi fi despăgubit pentru cultura afectată și pentru folosința terenului aferent de cca 590 mp, pe perioada lucrărilor, aprox 2 luni de zile, fără a mi se comunica o formulă de calcul sau o sumă oarecare... După o discuție cu un angajat al Transgaz, unde mi s-a spus că nu sunt prevazute de lege despăgubiri ssu o chirie aferentă suprafeței de teren ocupata de conducta, am refuzat, în scris, să le dau acordul de folosință al proprietății. Mi-au solicitat o întrevedere cu cei de la TgMures, reprezentanții companiei pentru o discuție pe aceasta problema. Ce pot obține sau ce ar trebui sa cer (chirie lunară, despagubiri), ținând cont că dacă conducta va fi îngropată pe terenul meu, peste ea și câțiva metri stg-dr, nu voi putea construi într-un viitor apropiat, terenul fiind în interiorul centurii Timișoara? Pot cei de la Transgaz să efectueze lucrări și să amplaseze conducta fără acordul meu? Mulțumesc!
Despagubiri transgaz
vlad19
Buna ziua.
Detin doua terenuri ce sunt traversate de magistrala de gaze transgaz. Unul este traversat de magistrala prin paman iar al doilea pe deascupara ... (vezi toată discuția)