avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Traversare conducta Transgaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Traversare conducta Transgaz

Bună, sunt proprietarul unui teren extravilan în zona Timișoara, de curând am fost notificat de către Transgaz că peste terenul meu urmează să treacă o conductă(magistrală) care va transporta gaz către loc. Moravita și localitățile de pe acest traseu,spunându-mi-se că voi fi despăgubit pentru cultura afectată și pentru folosința terenului aferent de cca 590 mp, pe perioada lucrărilor, aprox 2 luni de zile, fără a mi se comunica o formulă de calcul sau o sumă oarecare... După o discuție cu un angajat al Transgaz, unde mi s-a spus că nu sunt prevazute de lege despăgubiri ssu o chirie aferentă suprafeței de teren ocupata de conducta, am refuzat, în scris, să le dau acordul de folosință al proprietății. Mi-au solicitat o întrevedere cu cei de la TgMures, reprezentanții companiei pentru o discuție pe aceasta problema. Ce pot obține sau ce ar trebui sa cer (chirie lunară, despagubiri), ținând cont că dacă conducta va fi îngropată pe terenul meu, peste ea și câțiva metri stg-dr, nu voi putea construi într-un viitor apropiat, terenul fiind în interiorul centurii Timișoara? Pot cei de la Transgaz să efectueze lucrări și să amplaseze conducta fără acordul meu? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: danu2566 , utilizator 09:07, 26 Iulie 2022
Si eu sunt exact in aceeasi situatie in Timisoara. Ati primit un raspuns, ati reusit sa faceti ceva?
Nu am reusit nimic pana acum,daca vreti putem discuta la telefon,0728311637 Dan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri/chirie pt conducta transgaz pe terenul meu sorin888 sorin888 Buna ziua, am un teren cumparat de mai multi ani. La vremea aceea, era extravilan agricol. Acum primaria l-a trecut in intravilan, am cerut certificat de ... (vezi toată discuția)
Societate de gaz incalca proprietatile ionutlir75 ionutlir75 Buna, Am o problema cu Transgaz, am un teren de 9600 mp, in afara Bucurestiului la 25 km, Agentia de transport a gazului prin conducte in Romania a facut un ... (vezi toată discuția)
Despagubiri transgaz vlad19 vlad19 Buna ziua. Detin doua terenuri ce sunt traversate de magistrala de gaze transgaz. Unul este traversat de magistrala prin paman iar al doilea pe deascupara ... (vezi toată discuția)