Buna ziua, am un teren cumparat de mai multi ani. La vremea aceea, era extravilan agricol. Acum primaria l-a trecut in intravilan, am cerut certificat de urbanism si am constatat ca pe el trece o teava de gaz, pe care Transgaz spune ca nu si-o muta de acolo decat pe cheltuiala mea, cu costuri foarte mari, cu acordul vecinilor, una peste alta este imposibil sa scap de conducta asta de pe teren. Daca nu era conducta, as fi putut construi pe 60% din suprafata terenului, dar acum mai pot pe ~ 20%. Va rog spuneti-mi daca stiti sa existe spete in care Transgaz sa fi fost obligat la plata despagubiri pentru proprietarul afectat, daca despagubirile sunt calculate in functie de pretul pe care l-am platit pe metrul patrat la cumparare. Va multumesc.
omatcons
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie să-i chemaţi în judecată şi să-i obligaţi să încheie cu d-voastră Convenţia-cadru prevăzută de legea 123/2012. Eu am trecut prin această fază pentru un treren intravilan care este traversat de o conductă de joasă presiune. Instanţa ia obligat la plata unei chirii lunare şi să incheie această convenţie-cadru. Nu sunt deloc mulţumit de chiria stabilită de expertul dispus de instanţă ( expert în petrol şi gaze care este deal lor). Eu m-am judecat cu EON gaz, dar convenţia-cadru este aceiaşi. Pentru început, făle o notificare şi propunele o chirie/lună. Dacă nu ţine figura, atunci varianta este judecata. Sunt curios şi interesat de rezultat.
Bună ziua, am un teren i proprietate în loc Giroc-TM, am fost notificat de către Transgaz că urmează să treacă o conductă(magistrală) de gaz, care va transporta gaz spre localitățile din zona de vest până la Moravita, peste terenul meu, unde urmează, pe timp de două luni, să se efectueze lucrări..., cu scoatere din circuitul agricol... Din discuția pe care am avut-o cu o doamnă secretară cred, de la această societate, mi s-a spus că legislația nu prevede o despăgubire și nici o chirie platita către proprietar pentru acest lucru. Urmează sa ma întâlnesc cu reprezentanții Transgaz de la Tg Mureș, pentru discuții. Ce pot obține sau ce ar trebui să cer în aceasta situație? Mulțumesc!