avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren/parcelare/drum de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren/parcelare/drum de acces

Buna ziua.
Am cateva nelamuriri referitoare la modul in care as putea vinde o parcela dintr-un teren. La adresa: [ link extern ]

se poate vedea terenul.
Este vorba de o suprafata de 4500mp aflata in extravilanul Mun. Rm Valcea .Terenul are deschidere 25 ml la un drum prevazut si in schitele de la primarie.
Primaria are in vedere transformarea sa in intravilan in acest an (se lucreaza si la PUZ)
Din suprafata de 4500 am instrainat 500 mp, deschidere 12 ml la acel drum.
Acum as dori sa vand 1050 mp si nu stiu exact cum ar trebui sa las un drum perpendicular pe cel existent pentru cumparator.
Mentionez ca drumul pe care doresc sa il fac pe toata lungimea terenului meu nu exista
Intrebarea mea este
Ce statut are drumul? Poate ramane in proprietatea mea si ii pot da drept de folosinta cumparatorului (si viitorilor cumparatori)? Ar trebui sa includ si suprafata drumului in vanzarea spre el (contra cost)? sau sunt obligat sa i-l dau , respectiv sa cresc pretul/mp la suprafata initiala pentru a imi acoperi pierderea.
As dori sa stiu varianta favorabila in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat.
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 14:21, 4 Februarie 2011
puteti sa ii vindeti numai lotul de teren si sa constituiti servitute de trecere asupra lotului care are destinatia de drum de acces, caz in care ramaneti proprietar pe drum si platiti in continuare taxe si impozite, sau, ii puteti vinde o cota indiviza (fortata si perpetua) din dreptul de proprietate asupra drumului, oricat de mica sau de mare, nu are importanta, poate sa fie si cota de 1/10000, astfel incat el sa aiba acces la drumul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu drum cu cota indiviza ContSters49632 ContSters49632 am un teren de 1000 mp, cam 20/50m deschidere=50m,servit de o cale de acces in care cota indiviza este de 1/3, adica sunt 3 proprietati (loturi de 1000 mp ) a ... (vezi toată discuția)
Puz vali_cuz vali_cuz buna seara ,am o mare nedumerire, am cumparat un teren in postavari in jud calarasi terenul se afla in intravilanul comunei frumusani, cu toate asta cei de la ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan si extravilan traversat de o conducta de transport gaze gm_mg gm_mg Suntem doua persoane pensionare, care in anul 2006 am fost puse in posesia unui teren in suprafata de 3520 mp, din care 1796 mp intravilan si 1724 mp ... (vezi toată discuția)