avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Va salut
Am achizitionat 12 ani in urma un teren de 300 mp . Terenul cumparat facea parte dintr-un teren mai mare (format din 4 parcele de cate 300mp fiecare) , parcelea mea fiind a doua.Prin hotarare judecatoreasca sa format un drum de servitute de 3 mp. Am inceput sa construiesc si vecinul din fata dupa ce am inceput construirea mi-a atras atentia ca terenul achizitionat de dansul este luat prin credit ipotecar si nu pot sa-mi introduc in casa cu utilitatile necesare(apa ,gaze , curent electric)dat fiind faptul ca asta este stipulat de banca pentru ca-i scade valoarea terenului.Dansul nu are nevoie de drumul de servitute pentru ca este la strada si mia zis ca-l vande cu o suma mare de bani.Deci noi cei 3 (urmatoarele loturi de teren)propitari numai avem posibilitatea sa ne utilam locuintele cu utilitati ?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: gabitzul , utilizator 09:41, 22 Octombrie 2010
Dumneavoastra aveti doar un drept de servitute, cu privire la dreptul de trecere, si fara aprobarea proprietarului fondului supus servitutii nu puteti sa va constituiti noi drepturi de servitute cu privire la bransamente utilitati.

Mai ales, avand in vedere reglementarile actuale legale prin care terenul si instalatiile de apa, canal, canalizare si gaze, intr-un cuvant, utilitati, sunt trecute de drept din momentul construirii lor, in domeniul public al statului, fapt ce echivaleaza cu o expropriere a proprietarului de acest teren, fara nici o despagubire.

Nici sa amenajati drumul prin pietruire nu aveti voie decat cu acceptul proprietarului, avand in vedere faptul ca dreptul de trecere poate inceta in momentul in care fondul dvs. ar avea acces la calea publica, iar proprietarul ar ramane in acest caz cu o portiune de teren acoperita de piatra.
buna ziua,
acum 4 ani am cumparat o vila cu teren de 1000 mp intr-un cartier de vile de la o persoana juridica.
problema este ca in acastru figurez cu 1000 de mp dar in realitate nu am decat 710mp(descoperiti abia anul acesta cand am pus porti si am pus o latura de gard ), restul de pamant fiind furat de un vecin si de tot drumul de servitute
ce stiu este ca vecinul respectiv acum 2 ani de zile mi se plangea ca a fost si el furat la randul lui de un mahar care a avut terenul initial si tot drumul de servitute a fost luat de la el ... nu imi imaginam sa ia de la mine atuncea drumul de servitute
ce este de facut acuma in momentul de fata. Maharul din fata vilei mele nu a vrut deloc sa isi dea teren pentru drumul de servitute, mai mult se pare ca nu le ajunge drumul pentru masinile lor si isi parcheaza fara nici o nonsalanta masinile pe propietatea mea si perpendicular pe propietatea mea blocandu-mi accesul cu auto in vila
de asemenea, ce pot face cu vecinul care s-a extins cu gard pe propietatea mea (6metri liniari pe latime) inainte de a cumpara eu vila, ptr ca ei acolo sa isi faca drumu de acces la vila lor pentru intrare auto)
eu ca propietar as putea reface cadastrul pe terenul existent, si dupa aceea sa ii dau pe ei in judecata? sau trebuie dat in judecata vanzatorul care mi-a vandut vila cu terenul
Am inteles ca trebuie sa fac o cerere la banca pentru a putea efectua lucrarile necesare pentru utilitati iar daca raspunsul este negativ sa ii actionez in instanta.
Normal ar trebui sa fie de acord , dat fiind faptul ca suntem inca 3 propietari care avem acelasi drum de servitute si nici o alta cale de acces ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cadastru teren, in realitate am teren mai mic iar pe cadastru figureaza mai mult busuioct busuioct buna ziua, acum 4 ani am cumparat o vila cu teren de 1000 mp intr-un cartier de vile de la o persoana juridica. problema este ca in cadastru figurez cu 1000 ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de doua ori a_gmona a_gmona Ajutati-ma va rog cu un sfat: In 2001, am cumparat un teren de 2x115 mp pentru a avea trecere la livada din spatele curtii unui vecin, pe care avem si Titlu ... (vezi toată discuția)
Probleme teren ContSters363067 ContSters363067 buna ziua, am si eu urmatoarea problema. doresc sa cumpar un teren (f atractiv ca pret ) insa bineinteles are niste probleme: 1. accesul la teren se ... (vezi toată discuția)