avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren vandut de doua ori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren vandut de doua ori

Ajutati-ma va rog cu un sfat:
In 2001, am cumparat un teren de 2x115 mp pentru a avea trecere la livada din spatele curtii unui vecin, pe care avem si Titlu de propietate.
Terenul respectiv era intabulat impreuna cu restul propietatii de un nepot al vecinului care avea contract de intretinere. Acest contract de intretinere a fost reziliat in 2000.
In 2006 vecinul decedand, toata propietatea acestuia a fost vanduta de catre fiica lui, impreuna cu terenul nostru care era delimitat de un gard si care a fost dat jos de noii propietari.
Acum ma aflu in litigiu cu fiica vecinului si noii propitari, nu mai am acces la livada
Actele mele sunt: contract vanzare -cumparare, titlu de propietate, nu am putut intabula nimic fiind deja intabulat
Actele lor: contractul de vanzare cumparare al intregii propietati, intabularea din 1999, in 2000 reziliata, a fost trecuta direct pe ei.
Care dintre acte sunt mai viabile in acest caz? Ajutati-ma cu sfat.
Faptul ca nu este facut demers de intabulare de catre noi ne poate afecta?
cu multe multumiri,
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:24, 21 Mai 2008
Erati deja intabulat ca proprietar dv.? Ca nu inteleg... Bineinteles ca puteati si trebuia intabulat dreptul dv.
Apoi, care e actiunea pe care ati facut-o impotriva proprietarilor si fiicei, ca sa inteleg...
Pentru despagubiri ar fi trebuit sa va indreptati impotriva celui care v-a vandut, caci el va garanta dv. dreptul de proprietate.
Din pacate, vad numai bani cheltuiti prin instante daca nu le-ati cerut nimic pana azi, caci aveati un drept de creanta impotriva lui care imi pare ca s-a prescris.

Apoi, vad ca ati cumparat dupe ce s-a reziliat contractul de intretinere... cum ati cumparat, fara extras ce Cf pentru autentificare? V-ati asumat dv. acest risc sau cum?

Depinde totul de acte, aveti avocat? Acesta ce v-a spus, motivatiile de fapt si drept...

Drept de a trece veti obtine, daca asta ati cerut, dar nu proprietatea inapoi... Dv ati cumparat de la cineva care nu era proprietar.
Ati facut demersuri pe penal impotriva celui acre v-a vandut? Ar mai fi acolo o sansa...
Multumesc mult pentru interes!
Sa incep cu inceputul:
Noi am vandut o casa cu 250mp in 1979 la vecinul respectv. Cf. legii 18/91 a fost impropietarit pana la 1000 mp. Noi i-am lasat 1250 in schimbul terenului de care aveam nevoie. Actul de vanazare -cumparare a fost intocmit in 2001 in aceeasi in care vecinul a fost pus in posesie cu tot terenul. Deci a fost o intelegere. Partea proasta este ca si vecinul si tatal meu care sunt implicati in aceea vanzare au decedat in 2006.
Vecinul avea terenul intabulut in 1999 in baza Certificatului de mostenitor dupa sotie si a legii 18. In intabularea lor apare hasurat terenul vandut noua.
In certificatul de mostenitor dupa sotie apare cu cota 1/2 egala si vecinul si fiica. Acest lucru noi nu l-am stiut. Actul de vanzare-cumparare a fost facut numai de vecin. Este valabil in cazul acesta?
Noi in instanta am cerul anularea certificatului de mostenitor pt viabilitatea contractului nostru.
Noi avem Tilu de propietate pe teren dar nu avem intabulare
In 1999 intabulat pe nepotul vecinului cu act de intretinere, in 2000 reziliat de vecin act de intretinere. Intabularea ramane valabila in cazul acesta, sau nu are legatura cu schimbarea propietarului. La Oficiul de cadastru apare sentinta cu rezilierea nepotului.
Avem avocat dar procesul dureaza de un an. Expertiza facuta a fost in favoarea nostra.
Noi nu am cerut dreptul de servitute fiind propietari
Avem vreo sansa?
Cu multe multumiri,
Imi pare rau, nu pot intelege situatia de fapt asa, din povestirile astea...
Daca aveti avocat, de ce nu-i spuneti sa va explice in ce constau sansele?
Un procent insa nu va va da niciun avocat, nu ar fi realist si nici corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare propietate a_gmona a_gmona Vecinului meu, cadru militar, i s-a facut contract de intretinere in 1999, de catre bunicul lui lasandu-i o casa cu gradina. In 2001, vecinul bunic a reziliat ... (vezi toată discuția)
Acte neautentice draghiciion draghiciion Am uratorul caz: Mama a decedat in urma cu 10 ani ,am tata vitreg fara descendenti(are nepoti). Succesiunea nu s-a dezbatut din lipsa de bani. nu e ... (vezi toată discuția)
Intabularea o necesitate? a_gmona a_gmona Ma aflu in urmatoarea situatie: Tatal meu a fost propietarul unui case in mediul rural. In 1980 a vandut-o impreuna cu cei 250mp aferenti constructiei. Dupa ... (vezi toată discuția)